Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Αγάπιος Γαβριηλίδης. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος


«Ένα κράτος για να είναι Δημοκρατικό και κοινωνικό πρέπει να είναι και Περιφερειακό» Ανδρέας Γ. Παπανδρέου

Με καθυστέρηση 30 ετών από την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτέλους η αιρετή Περιφέρεια γίνεται πραγματικότητα έστω και με τη μορφή του προγράμματος «Καλλικράτης». Το επιθυμητό βέβαια θα ήταν η επαναθεμελίωση του Ελληνικού κράτους με βάση τις 10 ιστορικές περιφέρειες του Ρήγα.
Ίσως το επόμενο σχέδιο «Κλεισθένης» των ανοιχτών πόλεων να είναι το επόμενο στάδιο.
Η πρώτη αιρετή περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα είναι μια έπαλξη για τη συγκρότηση Μακεδονικής Περιφερειακής Συνείδησης. Τα ΕΣΠΑ πρέπει να γίνει μοχλός ανάπτυξης της Άνω Μακεδονίας.


Οι Οδικοί ( κάθετοι άξονες της Εγνατίας ) και η σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας με τη Θεσσαλία και τα Δυτικά Βαλκάνια ( Κορυτσά – Μοναστήρι ) θα είναι στην καθημερινή μας σκέψη.
Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και η δημιουργία Περιφερειακού Νοσοκομείου πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητά μας.
Η Περιφέρεια μας έχει όλα τα πλεονεκτήματα ( γή και ύδωρ ) για μια ολοκληρωμένη αειφόρο ανάπτυξη.
Η ποιοτική ( οικοβιολογική παραγωγή ) όλων των προϊόντων του πρωτογενή τομέα και η ήπια τουριστική ανάπτυξη τόσο του ορεινού όγκου ( Πίνδος, Πιέρια, Βέρμιο, Καμβούνια κλπ ) όσο και των παραλίμνιων περιοχών ( έχουμε το 62% των υδάτων στη χώρα ), μαζί με τη γούνα Σιάτιστα – Καστοριά , θα είναι η «βαριά μας βιομηχανία».
Αυτές είναι λίγες μόνο σκέψεις – προτάσεις για τις οποίες θα αγωνιστώ μέσα από τις τάξεις του συνδυασμού μας Αρχή…ζούμε μαζί, με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαϊορδανίδη.

Σας ευχαριστώ
Αγάπιος Γαβριηλίδης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπιε γνωριζεις το Κοζανιτηκο ΝΤΟΟΟΟΟΟΟΥ ;

Αισθητική,περιποίηση,laser,ΣΟΦΙΑ είπε...

Με το σύνθημα «Η Ελλάδα στους Έλληνες», τον Οκτώβριο του 1981 κέρδισε ο αείμνηστος τις εκλογές,όχι με το περιφερειακό κράτος,δεν μας τα λες καλά.
Όσο για την σιδηροδρομική σύνδεση μόνο στη σκέψη σας θα μείνει.

Ανώνυμος είπε...

Δημοκρατικό = Ή με ψηφίζετε ή σας πάω για εκλογές.

Κοινωνικό = Ανεργία,φτώχεια,κομμένα εργασιακά δικαιώματα,απολύσεις,αυξήσεις φόρων,αύξηση καυσίμων,αντισυνταγματικές όλες οι απεργίες...κτλ.

Περιφερειακό = Ένας εκλεγμένος για 4 νομούς,αντί για 4 που ίσχυε μέχρι χτες.

Αγάπιε δεν θα βγείτε...

fsdfdsfs είπε...

A nai, agapieeeeeeeeee, ta makaronia na einai misko!

Ανώνυμος είπε...

Αγάπιε καλή ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

εμείς σε ποια Μακεδονία ζούμε τελικά. Πόσες Μακεδονίες υπάρχουν σύντροφε. ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ;

Το Προφίλ μας