Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Γ. Πανάρετος Να καταργηθεί το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας λόγω οικογενειοκρατίας

Την κατάργηση και ένταξη του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας στο Τμήμα Θεολογίας, μετά τη διαπίστωση «σωρείας παρατυπιών» προτείνει με έγγραφό του ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, ζητώντας τη γνώμη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών για το θέμα. Ήδη, ο σχετικός φάκελος με τα στοιχεία απεστάλησαν στον εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων.
Σύμφωνα με τον κ. Πανάρετο, στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκαν ακραία φαινόμενα οικογενειοκρατίας, που είχαν ως αποτέλεσμα το διδακτικό προσωπικό να απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως, όπως σύζυγοι, τέκνα, γαμπροί, κουμπάροι κ.λπ., φαινόμενο που, όπως ασημειώνει, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Πανεπιστημίων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. 

Ακόμη, σημειώνει, χορηγήθηκαν διδακτορικά διπλώματα σε τέκνα καθηγητών του τμήματος με επιβλέποντες γονείς, κατά παράβαση της..... βασικής αρχής της αμεροληψίας αλλά και της ακαδημαϊκής δεοντολογίας, ενώ υπήρξαν διπλά πρακτικά εκλογών.
Επίσης διαπιστώθηκε από το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης τριμελούς επιτροπής μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι οι διαδικασίες επιλογής των μελών ΔΕΠ για μεγάλο χρονικό διάστημα ευνοούσαν τους υποψήφιους που ήταν τέκνα μελών ΔΕΠ του Τμήματος (με πρωτεργάτες ειδικά κατονομαζόμενο ζεύγος μελών ΔΕΠ, στους οποίους καταλογίζονται και συγκεκριμένες παραβάσεις του νόμου και της πανεπιστημιακής δεοντολογίας). Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ακυρώθηκαν οι διορισμοί οκτώ μελών ΔΕΠ του τμήματος αυτού, γεγονός επίσης πρωτοφανές στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
Ο κ. Πανάρετος , τονίζει ότι οι καταστάσεις αυτές, απαξιώνουν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και προκαλούν την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης που προσβλέπει στα Πανεπιστήμια ως φάρους αξιοκρατίας και διαφάνειας.
Εκτιμώντας ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος, ως ανεξάρτητου, με τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει, δεν δικαιολογείται επιστημονικά, αφού καλύπτεται επαρκώς απο το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου, ζητεί τη γνώμη του πρύτανη να μη περιληφθεί το εν λόγω τμήμα στο μηχανογραφικό των Πανελληνίων εξετάσεων του επομένου έτους και να ενταχθούν οι φοιτητές του στο τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου.
Τέλος ο υφυπουργός ζήτησε την γνώμη του πρύτανη εντός 30 ημερών και μέχρι να αποσταλεί αυτή και να ληφθεί η τελική απόφαση του υπουργείου αναστέλλεται οποιαδήποτε διοικητική διαδικασία που θα μεταβάλει τα υφιστάμενα δεδομένα.
ΑΠΕ .    

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΜΗΝΑ ΟΠΟΥ
ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΩ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ? ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

" ... γεγονός επίσης πρωτοφανές στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς".
Καλά που ζούσε ο Πανάρετος υφυπουργός παιδείας σε άλλον πλανήτη;
Καλά λέμε ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι!!!
Εξ άλλου όλοι οι πολιτικοί (αλήθεια με ποια κριτήρια) έχουν και θέσεις διδάκτορα στα ΑΕΙ ή και αυτό δεν το ξέρει και θα το μάθει τώρα;

Ανώνυμος είπε...

ναι, ενω σε ολα τα αλλα τρελη αξιοκρατία... ο γλείψας του γλειψαντος...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 8:55
Έχεις απόλυτο δίκαιο. Με καταστάσεις ψηφοφόρων μπαίνουν στα δίμηνα και όχι με αιτήσεις που κάνεις εσύ.
Το όργιο των προσλήψεων προεκλογικά (πριν λίγες μέρες) μέχρι και τα συνδικάτα της ΔΕΗ το κατήγγειλαν.
Αλλά σήμερα θεωρείται μαγκιά να πουλάς την ψήφο σου και μετά να γκρινιάζεις ότι όλα γίνονται στραβά.
Όπως και μαγκιά είναι να παίρνεις τη θέση όποιου περιμένει νόμιμα να δουλέψει.
Αυτή είναι η κατάντια μας

Ανώνυμος είπε...

Η μαντονα η Διαμαντοπουλου τη γνωμη εχει πανω σε αυτο το θεμα;

Ανώνυμος είπε...

Η Μαντόνα Διαμαντοπούλου κάνει διδακτορικό στην επιστήμη της Ευρωπαϊκής τσουρολογίας!!

Ανώνυμος είπε...

10:00 π.μ.
ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο Πανάρετος! Καταργεί τμήματα, καταργεί θέσεις, απολύει πανεπιστημιακούς κάνει ότι γουστάρει!

Κανείς δεν είπε ότι στο συγκεκριμένο τμήμα δεν έγιναν όργια. Αλλά για να είσαι "Πανάρετος" (γεμάτος αρετή) πρέπει πρώτα να μην έχεις τη δική σου φωλιά λερωμένη.

Για διαβάστε σε αυτό το link και θα καταλάβετε

http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=10120:polemiki-i-atmosfaira-gpanaretou-panepistimiakon-daskalon&Itemid=1796&tmpl=component&print=1

Το Προφίλ μας