Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Εκδήλωση Μνήμης για τον αείμνηστο Δάσκαλο Κων.Σιαμπανόπουλο

Τον άνθρωπο που τίμησε την Αιανή όσο κανένας άλλος, τον Δάσκαλο, τον οραματιστή, τον δημιουργό, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Σιαμπανόπουλο, τίμησε την   Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 Δήμος Αιανής  σε ειδική εκδήλωση «Μνήμης»  με αφορμή την συμπλήρωση πέντε  χρόνων από το θάνατό του.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο  στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αιανής και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Δασκάλου, που κοσμεί την κεντρική πλατεία Αιανής ,τα αποκαλυπτήριά της οποίας  είχε κάνει ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος στις 19 Φεβρουαρίου 2010 .
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αιανής κ. Γιώργος Τζέλλος αναφέρθηκε  στη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου τονίζοντας την παρακαταθήκη που αφήνει ο Δάσκαλος στις επόμενες γενιές, την πολιτιστική κληρονομιά που με μεγάλη ευθύνη οφείλουμε να αποδεχτούμε και να γίνουμε συνεχιστές του οράματος και του έργου του.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν η πρόεδρος των εκπαιδευτικών Αβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σοφία Ιορδανίδου και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλιάκμων» Ναπολέων Κοντός,  ενώ το «παρόν»  έδωσαν οι βουλευτές κ.κ. Πάρης Κουκουλόπουλος και Αλέκος Αθανασιάδης,  ο αντιδήμαρχος Κοζάνης κ. Θεόδωρος Βασδάρης  και ο Γ. Γ. του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών  κ. Ευάγγελος Σιαμπανόπουλος. Ακολούθησαν δημοτικοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ααινής η «Πρόοδος» Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και διανεμήθηκε στους παραβρισκόμενους το Βιβλίο του Δασκάλου «Αιανή» που επανεκδόθηκε για τρίτη φορά.  
Γραφείο Τύπου Δήμου Αιανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας