Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή του νομαρχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ Κοζάνης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία 3/12

Ενόψει της 3ης Δεκέμβρη Εθνική ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία το Αναπηρικό Κίνημα όλης της χώρας, δεν γιορτάζει την ημέρα αυτή γιατί η αναπηρία είναι τρόπος ζωής και όχι γιορτούλες, τηλεμαραθώνιοι και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.Θέλουμε την κοινωνία να είναι δίπλα μας και τις 365 μέρες του χρόνου. Αυτοί που ασκούν και διαχειρίζονται Δημόσιο χρήμα, στα θέματα και προβλήματα της αναπηρίας είναι πολλές φορές ανίδεοι και αντί για καλό μας κάνουν κακό γιατί τα κονδύλια δεν αξιοποιούνται όπως θα έπρεπε για τα Άτομα με Αναπηρία.

Φέτος όπως και τις παλιότερες χρονιές διεκδικούμε την Ελεύθερη Πρόσβαση παντού (φυσικό, κοινωνικό & ψηφιακό περιβάλλον), Εκπαίδευση, Εργασία, Υγεία, Φορολογικές ελαφρύνσεις (ορθοπεδικά, ουρολογικά, φαρμακευτικά είδη), μείωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης και την πλήρη λειτουργία των Δομών Υγείας – Πρόνοιας στον Νομό Κοζάνης.
Την κρίση του Μνημονίου δεν θα το χρεώσουν στα Άτομα με Αναπηρία γιατί δεν φταίνε τα Άτομα με Αναπηρία αν κάποιοι κάνανε λάθος διαχείριση του Δημόσιου χρήματος. Ας τα πάρουν από αυτούς που τα έχουν και ξέρουν αυτοί ποιοι είναι.
Αυτή η κυβέρνηση όταν εκλέχθηκε πέρσι (3-12-2009) έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Σήμερα, είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Δίνουν τη μάχη για πρόσβαση, μάχη για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ζωής, μάχη για την ισότιμη συμμετοχή. Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη από τον Ελληνικό λαό για να καταπολεμήσει κάθε ανισότητα. Για μια ανθρώπινη κοινωνία. Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα από εδώ, απ' όλους μας, σε όλους τους συμπολίτες μας, με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας. Είναι κεντρική μας προτεραιότητα να άρουμε τα εμπόδια και να τους υποστηρίξουμε, ώστε να μπορούν να ζουν ανεξάρτητα και αξιοπρεπώς. Η πολιτική μας θα έχει συνέργιες με όλα τα Υπουργεία. Από την εργασία, την απασχόληση, μέχρι την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Απ' την εκπαίδευση μέχρι την εξασφάλιση πρόσβασης στα μέσα μεταφοράς, στην πληροφορία, στις υπηρεσίες.»
Εμείς θα στηρίξουμε την Εθνική προσπάθεια της χώρας να βγει από αυτήν την δύσκολη κατάσταση που βιώνει και θα βάλουμε πλάτες για να βγει η χώρα στα επίπεδα που θα πρέπει να είναι με τις λιγοστές μας δυνάμεις που έχουμε εμείς, γιατί εμείς πιστεύουμε στους κοινωνικούς πολιτικούς, πολιτισμικούς και δημοκρατικούς θεσμούς αυτού του τόπου.
Εάν η εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας θέσει σε κίνδυνο τις αρχές και τα αξίες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Κοινωνικού Κράτους, τότε αυτή η προσπάθεια δικαίως τίθεται σε αμφισβήτηση από την πολυπληθή και ευπαθή κοινωνική ομάδα των Ατόμων με Αναπηρία
Γι’ αυτό και εμείς ζητάμε τίποτα για τα Άτομα με Αναπηρία χωρίς τα Άτομα με Αναπηρία.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μήγγος Μιχάλης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Συμεωνίδης Μάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας