Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Προσωρινή η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ...

Pol Tomsen
Κατά τη διάρκεια συνομιλίας, μετά το τέλος της πολυσυζητημένης συνέντευξης Τύπου της τρόικας, ο τεχνοκράτης του ΔΝΤ χαρακτήρισε προσωρινή την ύφεση της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής θα αρχίσουν να φαίνονται μετά την ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων όπως η απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων, η οποία κατά τη γνώμη του «θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».
Ερωτηθείς αν αισθάνεται σαν υπουργός στην Ελλάδα, με την έννοια ότι η εκάστοτε χώρα η οποία υπόκειται στα προγράμματα του ΔΝΤ φέρεται να χάνει μέρος της κυριαρχίας της, απάντησε κατηγορηματικά «όχι», τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση από την αρχή, πριν ακόμη έρθει στη χώρα το ΔΝΤ, ήξερε ακριβώς τι ήθελε να κάνει». «Εμείς φέρνουμε την τεχνική εξειδίκευση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, για τη «βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού» και για ζητήματα τα οποία «θωρακίζουν την ελληνική οικονομία». «Η κυβέρνηση είναι που μας λέει προς ποια κατεύθυνση επιθυμεί να κινηθεί», συμπλήρωσε.
Ο ίδιος υποστήριξε κατηγορηματικά πως «όταν το δημοσιονομικό έλλειμμα μιας χώρας ανέρχεται στο 15,5% του ΑΕΠ, δεν αποτελεί επιλογή να μην το μειώσεις». «Δεν το λέμε εμείς, αντικειμενικά δεν γίνεται να μην το κάνεις», πρόσθεσε με έμφαση, στηλιτεύοντας μάλιστα οποιεσδήποτε αντίθετες απόψεις.
Πηγή : www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας