Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Παράδειγμα προς αποφυγήν…


του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Εάν κάποτε εκδοθεί εγχειρίδιο πολιτικής με τίτλο «Επιλογή υποψηφίων», το πρόσφατο παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ με τους υποψήφιους περιφερειάρχες θα έπρεπε να υπάρχει ως το απόλυτο παράδειγμα προς αποφυγήν! Γιατί τις τελευταίες τρεις ημέρες η ηγεσία του κόμματος και οι συνεργάτες του προέδρου και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατάφεραν να δημιουργήσουν πρόβλημα εκεί που, ουσιαστικά, δεν υπήρχε! Στην ουσία, εξέθεσαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει την…κακή, εν προκειμένω, συνήθεια να συζητά πολύ! Μόνο που εδώ συζήτησε τη λάθος στιγμή και, όπως αποδείχθηκε από τις εξελίξεις, και με τους λάθος ανθρώπους! Και εξηγούμαι:


Ο ρόλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα υποτίθεται πως θα πρέπει να είναι η προετοιμασία του καταλόγου με τις επιλογές σε Δήμους και Περιφέρειες. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί εδώ και τρεις μήνες και αυτή τη δουλειά ανέλαβε ο Θανάσης Τσούρας με τους συνεργάτες του. Και, φυσικά, μετά τη σχετική προεργασία, οι τελικές αποφάσεις για τις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους θα ανήκαν στον Γιώργο Παπανδρέου. Όπως, όμως, αποδείχθηκε, ειδικά στην περίπτωση των υποψηφίων για τις Περιφέρειες, η Επιτροπή στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων! Όπως το ίδιο συνέβη και με όλους εκείνους τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν φρόντισαν να τον «προφυλάξουν» από τις ευδιάκριτες «κακοτοπιές» που, εντέλει, οδήγησαν και σε μια σειρά αρνητικών απαντήσεων! Και, βεβαίως, φέρει ευθύνη και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς πήρε επάνω του όλη την ευθύνη συζητήσεων με πρόσωπα και υποψηφίους, κάτι που θα έπρεπε να είχαν ήδη πράξει οι συνεργάτες του. Παράδειγμα; Δεν είναι δυνατόν αρκετά πρόσωπα να έχουν ήδη, εδώ και ένα μήνα και πλέον, εκφράσει αρνητική διάθεση για κάθοδό τους σε περιφέρειες της χώρας και η Επιτροπή να επιμένει. Και, όπως μαθαίνουμε, να μην έχει μεταφέρει πλήρως το αρνητικό αυτό κλίμα στον πρόεδρο και το περιβάλλον του! Αλλά ακόμη και έτσι, την ευθύνη και το βάρος των συζητήσεων μόνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να αναλάβει. Τα αποτελέσματα γνωστά και, αναμφίβολα, η εικόνα του ΠΑΣΟΚ στη προκειμένη περίπτωση επλήγη σημαντικά. Σε επίπεδο εντυπώσεων. Γιατί η ουσία είναι το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου…

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι Π.Π

"ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ"

...... να δημιουργήσουν πρόβλημα εκεί που, ουσιαστικά, δεν υπήρχε.......

ΕΔΩ δημιούργησε ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !!!!!!
σε πολλούς τομείς.......ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ.....

και ΑΙΝΤΕ.....μετά απο τόσα χρόνια........
ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τα όργανα......
Αν κατάλαβα καλά ο κ. Πλιάτσιος εκτός από την προσπάθεια που κάνει να επανέλθει στις τάξεις της εγκυρότητας (μετά τα επανειλημμένα στραπάτσα των διαψεύσεων στις πληροφορίες και εκτιμήσεις που είχε), έχουμε και την πρώτη επιμνημόσυνη δέηση στο εκλογικό στραπάτσο που θα πάθει η κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Εχει καταντησει κουραστικο. Ας μας πει ο τελευταιος φιλος ποιο ΜΜΕ επεσε μεσα στο ονομα της Περιφερειας. Το οποιο προεκυψε μετα απο ολες τις αλλες εξελιξεις.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Η ονοματολογία δεν αφορά την κοινωνία. Αφορά μόνο τον χώρο σας καθώς δικαιολογεί την υπαρξη σας...Σε τελική ανάλυση δεν με ενδιαφέρει το παρασκήνιο επιλογής του υποψήφιου περιφερειαρχη. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οτι με την ανακοίνωση του ονοματος του Παπακαλιάτη έσπευσαν αμέσως πλείστοι τοπικοί δημοσιογράφοι να εκθειάσουν τον νέο υποψήφιο. Χωρίς το ξανατονίζω να έχει πεί ο συγκεκριμένος το παραμικρό για το τι προτιθεται να κάνει, με ποιούς, πότε και με τί κόστος...αυτό είναι το λυπηρό με τον χώρο σας...και έχει καταντήσει όντως κουραστικό...

Ανώνυμος είπε...

Οι τοπικοί επιστήθιοι φίλοι (άλλως δημοσιογράφοι τοπικης εμβελείας) αρκούνται στην αναπαραγωγή ψιθύρων και κουτσομπολιών από τα καφέ της πόλης.
Κανείς τους δεν έχει ούτε παιδεία ούτε (δυστυχώς) ήθος.
Δεν γνωρίζουν στοιχειωδώς τι είναι Περιφερειακή Ανάπτυξη και απλώς αρκούνται στο να κινούνται στο επίπεδο 0 που βρίσκονται , στο δημόσιο κουτσομπολιό.

Ανώνυμος είπε...

ai vres exoume kammia ekseliksi me ton dimo?

Ανώνυμος είπε...

Η προσπάθεια είναι εμφανής. Η ευθύνη να αποδοθεί στο ΓΑΠ (οι συνεργάτες του τον εξέθεσαν)και όχι στον Πάρι που τα γύρισε τελευταία στιγμή. Λες και δεν ξέραμε το ενδιαφέρον του... Ακόμη και πρόγραμμα του έφτιαξαν οι συνεργάτες του. Χώρια οι βολιδοσκοπήσεις.....

Ανώνυμος είπε...

Εχοντας τουλαχιστον το ηθος να απαντω επωνυμα και δημοσια σε ανωμυμα(φυσικα) σχολια λασπης των "ηθικων" εδω και μηνες, επιστρεφω τον χαρακτηρισμο.

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Δώστε μας λίγο χρόνο για το Δήμο γιατί μάλλον θα έχουμε εξελίξεις.

Ανώνυμος είπε...

Για την ταμπακιέρα τίποτα Π.Π; Τί ακριβώς είπε, δήλωσε, υπονόησε, υποσχέθηκε ο Παπακαλιάτης και τον έχρισες αμέσως ως ένα απο τα ικανότερα και δυναμικότερα νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Συγκεκριμένα όμως...

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον βλεπεις πολυ Mega...Προφανως και δεν θα σου απαντησω.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ai-vres τι ΄σημαίνει, <> σε μια ανάρτηση? Τι μπορεί να έχει συμβεί?

ai-vreS είπε...

Σε ανάρτηση ή σε σχόλιο;

Ανώνυμος είπε...

"δεν επιτρέπονται άλλα σχόλια" σε μία ανάρτηση.

ai-vreS είπε...

Α, ναι. Σε μία συγκεκριμένη ανάρτηση θεωρήσαμε ότι τα σχόλια έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχει πια θέμα συζήτησης.

Ανώνυμος είπε...

Mάλλον εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα....δεν πειράζει όμως...megaλισιους ενημέρωση λέμε...

Ανώνυμος είπε...

Διφορούμενη και λίγο αυθαίρετη αυτή η απάντηση. Αν δεν υπήρχαν άλλα σχόλια δεν χρειαζόταν αυτή η παρεμβολή. Καθώς ως τώρα δεν έχει πέσει στην αντιληψή μου προσπάθεια λογοκρισίας εκ μέρους σας, υποθέτω ότι πρόκειται για έξωθεν παρέμβαση.

ai-vreS είπε...

Καμία έξωθεν παρέμβαση σε διαβεβαιώνουμε. Μάλλον ξέρουμε που το πας και σε ποιον. Και πάλι να το πούμε. Δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά τον άνθρωπο.
Εννοείται ότι όποιος ενοχλείται με κάποιο σχόλιο ή κάποια ανάρτηση - συγκεκριμένα όμως - με ένα mail μπορεί να ζητήσει να κατεβούν.

Ανώνυμος είπε...

Πάει απο μόνο του. Προφανώς κάποιος ενοχλήθηκε, οπότε καλά κάνατε και μπλοκάρατε τα σχόλια. Δικαιώμα έχουν και αυτοί που γράφουν αλλά και αυτοί που ενοχλούνται και θίγονται. Προσωπικά εμένα με ξένισε πολύ η φράση ...δεν επιτρέπονται άλλα σχόλια... καθώς δεν το συνηθίζετε.

Ανώνυμος είπε...

Pliatsie,xereis oti ekleise to studio flash stin Ptolemaida gia oikonomikoys logous;

ai-vreS είπε...

Υπήρχαν εποχές που τα σχόλια ήταν εντελώς ελεύθερα. Υπήρχε και αριθμός κινητού τηλεφώνου για επικοινωνία.
Κάποιοι το παρεξήγησαν όμως και έγιναν διάφορα...ελπίζουμε κάποια στιγμή...

Ανώνυμος είπε...

Kinito ihe dosei kai i Dimotiki Kinisi servion prin 2 mines kai exfanistikan.oyte simeio zois den edosan.xoxoxoxoxo.poy ine aytoi tora;den tha emfanisthoyn; xoxoxoxoxoxo

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα και ξερω για το Φλας. Δυστυχως εκλεισε. Μακαρι να πανε καλα ολα τα τοπικα ΜΜΕ. Ολα ανεξαιρετως.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε 9:32
η Δημοτική Κίνηση υπάρχει και κάνει τις επαφές της.
Την προηγούμενη εβδομάδα στη Νεράιδα την Παρασκευή που μας έρχεται στην Ελάτη και πάει λέγοντας.
Το ότι δεν βγαίνει κανένα δελτίο τύπου μάλλον το αφήνει όπως καταλαβαίνω στην κρίση του καθενός.
Δε βλέπεις αυτοί που μας φλόμωσαν με δελτία τύπου για το παραμικρό...
Πάντως όλοι μέχρι τώρα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι έχουν συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές με εκπροσώπους της Κίνησης.
Θα υπάρξουν νέα σίγουρα και μάλλον καλά νέα για την Κίνηση.
Λίγο υπομονή....

Ανώνυμος είπε...

Όλο συναντήσεις ακούμε. Κάποια σοβαρή πρόταση που θα βάλει μπροστά την περιοχή και τους πολίτες και σε δεύτερη μοίρα τα κόμματα, υπάρχει; Ο κόσμος θέλει αδέσμευτους ικανούς να στρωθούν με σοβαρότητα στη δουλειά διότι οι απαιτήσεις στο νέο Δήμο λόγω μη ύπαρξης υποδομών και προετοιμασίας είναι τεράστιες. Στην ουσία η συγκρότηση θα ξεκινήσει από το μηδέν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ. ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕΝΟΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΤΥΧΑΙΟ;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΤΙΠΟΤΑ

Πράσινη γλίτσα είπε...

ΟΧΙ στα προϊόντα των κομματικών μηχανισμών και οικογενειοκρατειών.

Το Προφίλ μας