Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ματαίωση της επίσκεψης-Πανηγυρισμοί από «Σπάρτακο»!

του Παν. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Με πανηγυρικές ανακοινώσεις, αλλά και έντονη κριτική υποδέχτηκαν το Σωματείο «Σπάρτακος», αλλά και η παράταξη της ΔΑΚΕ την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου να ματαιώσει την προγραμματισμένη για το απόγευμα της περασμένης Κυριακής πολιτική του ομιλία στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων. Το μεγαλύτερο Σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΗ κάνει λόγο για «οπισθοχώρηση» του υπουργού και υποστηρίζει πως «δεν άντεξε την αίσθηση του δυναμικού παλμού από τον ξεσηκωμό». Επίσης ο «Σπάρτακος» εξαπολύει επίθεση κατά «κονδυλοφόρων», όπως λέει, και συνεχίζει με τις φράσεις πως «στόχος δεν ήταν η ματαίωση της επίσκεψης και της ομιλίας του Υπουργού, γι’  αυτό και  δεν θεωρεί νίκη το γεγονός αυτό. Για το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, νίκη θα ήταν η αναστροφή της πολιτικής που εφαρμόζεται με τα πλείστα αρνητικά αντίκτυπα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και της περιοχής μας.
Ακόμη πιο σκληρή είναι η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ «Σπάρτακος», στην κατεύθυνση της αντιπολιτευτικής τακτικής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ γίνεται λόγος και για «πολιτική δειλία» του υπουργού Οικονομικών.

 Το παρασκήνιο της απόφασης
 Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για η ματαίωση της επίσκεψης και της ομιλίας ελήφθη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, μετά από συζητήσεις και επικοινωνία με τους στενούς του συνεργάτες στη Θεσσαλονίκη. 

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξέφραζε μέχρι και την τελευταία στιγμή την επιθυμία για την πραγματοποίηση της επίσκεψης και, μάλιστα, αυτό τόνιζε και ο ίδιος, αλλά και οι συνεργάτες του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου», υπήρξε επικοινωνία με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από το Νομό Κοζάνης, οι οποίοι εξέφρασαν προβληματισμούς για τυχόν παρατράγουδα και απρόοπτα όχι τόσο κατά την είσοδο του Υπουργού στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων, όσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Παράλληλα, υπήρξε συζήτηση και με το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, από όπου εκφράσθηκαν ανάλογοι προβληματισμοί. Μάλιστα, ιδιαίτερη περίσκεψη υπήρχε για το σοβαρό ενδεχόμενο ενός απρόβλεπτου επεισοδίου μεταξύ πολιτικών φίλων του υπουργού και διαμαρτυρόμενων συνδικαλιστών, κάτι που θα οδηγούσε σε εικόνες τις οποίες ο κοζανίτης υπουργός δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να υπάρξουν. Πόσο μάλλον όταν θα ήταν παρόντα όλα τα ΜΜΕ και οι τηλεοπτικές κάμερες θα κατέγραφαν τα πάντα, με ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν απρόοπτα, όπως ακριβώς συνέβη τελικά, το πρωί της επόμενης ημέρας, και στη ΔΕΘ με το παπούτσι που πέταξε ο 50χρονος στον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου!  
Τόσο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όσο και οι συνεργάτες του, δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση ανάλογες εικόνες από τυχόν απρόοπτα να προβληθούν εντός και εκτός Ελλάδας, σε μια στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα βλέμματά της στη χώρα μας και ειδικά στην προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών για έξοδο από την οικονομική κρίση. «Δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε, καθώς αυτή την περίοδο διακυβεύονται πάρα πολλά. Σκέψου την εικόνα του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, ο οποίος διακόπτεται στην ομιλία του από τον οποιοδήποτε, στον οποίο μετά ίσως να επιτεθούν και κάποιοι από το ακροατήριο. Η εικόνα αυτή θα παίζει μετά παντού…» μας ανέφερε αυτολεξεί το βράδυ της Παρασκευής στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μας μετέφερε και τη σχετική είδηση περί ματαίωσης της ομιλίας. Να σημειωθεί, πάντως, πως στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, συνομιλώντας με πολιτικούς του φίλους από την Κοζάνη, σημείωσε πως ήταν επιθυμία του να έρθει στην πόλη μετά από τόσους μήνες, για να μιλήσει για όλα τα ζητήματα και να δει φίλους και γνωστούς, με τον ίδιο να μην κρύβει την απογοήτευσή του για την αρνητική εξέλιξη που έλαβε η πρόθεσή του για τη διοργάνωση της πολιτικής ομιλίας στα Κοίλα.
Τέλος, να σημειωθεί πως συνεργάτες του υπουργού τόνιζαν κατηγορηματικά πως δεν υπήρχε κανένα απολύτως θέμα και πρόβλημα ασφάλειας και ότι υπήρξε άριστη συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης.




Η ανακοίνωση του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ»
«ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΚΑΙ  ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ
Ø      Η φωνή διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Λεκανοπέδιο ματαίωσε την επίσκεψη του κ. Παπακωνσταντίνου
Ø      Βροντερά ήχησε στ’ αυτιά του Υπουργού Οικονομίας η φωνή διαμαρτίας, θυμού  αντίδρασης και αγανάκτησης για τις πολιτικές που εφαρμόζονται με αρνητικό αντίκτυπο, κυρίως στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, αλλά και στην ανάπτυξη της περιοχής μας.
Και επειδή πολύ μελάνι χύθηκε από διάφορους κονδυλοφόρους και πολύ χολή βγήκε για την στάση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και των συνδικαλιστικών στελεχών, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Την οργή και την αντίδραση των εργαζομένων δεν την δημιούργησε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αλλά:
-         Οι περικοπές των μισθών
-         Η κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας
-         Οι παρακρατήσεις των δεδουλευμένων (πλαφόν)
-         Οι πολιτικές απέναντι στη ΔΕΗ
-         Η απαγόρευση νέων προσλήψεων
-         Η εκρηκτική ανεργία στην περιοχή
-         Οι αλόγιστες αυξήσεις σε βασικά αγαθά
-         Οι αλυσιδωτές οικονομικές επιβαρύνσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τα στελέχη του εξέφρασαν αυτό το κλίμα και οργάνωσαν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ως είχαν υποχρέωση απέναντι στους εργαζομένους και στην περιοχή. Η δημοκρατία κύριοι, έχει λόγο, αλλά έχει και αντίλογο και το Συνδικάτο μας έχει μακρά πείρα στους αγώνες και ξέρει πολύ καλά να σέβεται και να προστατεύει τους Κανόνες και τους θεσμούς, ακριβώς, της Δημοκρατίας.
Για το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στόχος δεν ήταν η ματαίωση της επίσκεψης και της ομιλίας του Υπουργού, γι’  αυτό και  δεν θεωρεί νίκη το γεγονός αυτό.
Για το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, νίκη θα ήταν η αναστροφή της πολιτικής που εφαρμόζεται με τα πλείστα αρνητικά αντίκτυπα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και της περιοχής μας.
Αυτός είναι ο στόχος μας, γι’  αυτόν αγωνιζόμαστε και θα είμαστε στις επάλξεις με όποιον τρόπο κρίνουμε πως είναι ο ενδεδειγμένος για να τον επιτύχουμε».

Η ανακοίνωση της  «ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

«Χαιρετίσματα στην εξουσία κ. Παπακωνσταντίνου. Για όσο θα την έχετε ακόμα.
Κάποιοι ξεκίνησαν να χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου μετά την ανακοίνωση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ που καταλόγιζε στον κ. Υπουργό των Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου «θράσος» για την κίνησή του να έρθει να πραγματοποιήσει ομιλία στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης και μάλιστα μετά τα όσα συμβαίνουν σε οικονομικό επίπεδο και πλήττουν πολύ περισσότερο την Ενεργειακή καρδιά της χώρας.
Η αλήθεια είναι ότι ο Κοζανίτης Υπουργός αδικήθηκε, καθώς οι δεν του αποδώσαμε, απολύτως, τα χαρακτηριστικά που τον διέπουν αφού –όπως αποδεικνύεται- εκτός από πολιτικό θράσος επιδεικνύει, με μεγάλη ευκολία και πολιτική δειλία.
Μη τηρώντας το ραντεβού με τους 20.000 ψηφοφόρους του, απαξιώνοντας και υποτιμώντας θεσμούς και όργανα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ακύρωσε την ομιλία του «εκτάκτως» αφήνοντας «ξεκρέμαστη» και την Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, που με ένα λακωνικό δελτίο τύπου, που μπορεί να καταλάβει κάθε ένας ενεργός πολίτης, περισσότερο εκθέτει, παρά «καλύπτει» τον κ. Υπουργό.
Μάλλον, τελικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου ακόνισε κάπως περισσότερο τη μνήμη του και θυμήθηκε ότι όταν οι εργαζόμενοι κηρύσσουν πόλεμο σημαίνει ότι ξέρουν ότι τον έχουν ήδη κερδίσει.
Πάραυτα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Υπουργός δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει τη μάχη, να το προσπαθήσει, να το τολμήσει. Σήκωσε ψηλά τα χέρια και παραδόθηκε αμαχητί στη γροθιά που αισθάνθηκε πως ορθώνουν μπροστά του οι εργαζόμενοι.
Σύσσωμοι, συντεταγμένοι, ανυποχώρητοι.
Η κίνησή του συνηθισμένη, εφαρμόζεται -χωρίς αναστολές- από όλους όσους έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους» και ο κ. Υπουργός την έχει πολύ λερωμένη αφού πάνω της, εκτός των άλλων, ήρθε και έπεσε και η τέφρα από τα φουγάρα της ΔΕΗ που προσπαθεί να ξεπουλήσει.
Η κίνησή του μόνο καταδικαστέα μπορεί να είναι.
Η Ελλάδα αλλάζει κατά την άποψή σας κ. Υπουργέ, αλλά δεν καταφέρατε να μας πείσετε για αυτό, μετά την πρωτοβουλία σας να κλέψετε τα χρήματα των εργαζόμενων και συνταξιούχων και να τα δώσετε στις Τράπεζες. Η Ελλάδα θα είναι αυτή που μας πληγώνει, όσο θα βρίσκεται υπό την πολιτική κατοχή των πιο ακατάλληλων ανθρώπων.
Αν είχατε την παραμικρή ευθιξία θα έπρεπε είδη να έχετε ως Κυβέρνηση παραιτηθεί από την προσπάθεια να οδηγήσετε τη χώρα σε εξωτερική κατοχή.
Αντιθέτως εφαρμόζετε πιστά το μνημόνιο οδηγώντας την χώρα στον γκρεμό.
κ. Υπουργέ, Πλανάστε, πλάνην οικτράν αν νομίζετε ότι θα τα καταφέρετε. Έχετε πάρει το πρώτο μήνυμα του θυμού και της οργής των εργαζόμενων. Η κίνησή σας να ματαιώσετε την ομιλία σας, το αποδεικνύει.
Απο-χαιρετίσματα στην Κυβέρνηση του μνημονίου κ. Παπακωνσταντίνου.
Το επόμενο ραντεβού μας θα το γράψει η ιστορία».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tώρα που δεν ήρθε ο Παπακωνσταντίνου όλα λύθηκαν.Εδώ ο κόσμος καίγεται και το .... χτενίζεται.Απεργία λοιπόν μέχρι την σύνταξη.Πάντως οι ΣΠΑΡΤΑΚΙΤΕΣ έδειξαν τα δόντια τους.Σε λίγο που θα τρώμε πέτρες θα βγουν και πάλι μπροστά για να μασήσουν πρώτοι.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο βολεμένοι εργατοπατέρες !!!!
Καταφέρατε να κάνετε μια τρύπα στο νερό και πάλι μπράβο !!!!
Μην φοβάστε όσο ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Στη ΔΕΗ (και στο Δημόσιο γενικότερα) όσοι έχουν τυπικά προσόντα - ενίοτε έχουν και ουσιαστικά - πασχίζουν να εξελιχθούν στην ιεραρχία. Έτσι αποκτούν δόξα (τι να την κάνουν;) εξουσία (είναι και αφροδισιακό λένε) και χρήμα (νόμιμο ή μη - ποιος νοιάζεται - πληρωτέο επί τη εμφανίσει είναι).
Όσοι δεν έχουν τυπικά προσόντα γίνονται συνδικαλιστές. Για να στείλουν με την εξουσία (τον υπουργό) χαιρετίσματα στην εξουσία!!!!!
Τα συμφέροντα στο "Συνδικάτο" είναι πολύ μεγάλα!!!!!
Γιαυτό δεν τα αφήνουν να κριθούν με εκλογικές - δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά με προειλημένες αποφάσεις......

Ανώνυμος είπε...

Πωπώ! Σουβαρά?οι ΣΠΑΡΤΑΚΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

sindikalismos =thanatos tis xwras. epitelous pote tha stamatisei aytos o thesmos stin ellada, apoteloumenos apo volepsakides komatoskila tou kerata pou den doulepsan pote stin zwi tous alla periferontai dithen gia to kalo twn ergazomenwn, plirwnontai kanonika kai voleuoun ta paidia kai tous xari stis gnwrimies pou dimiourgoun , stin ousia i dei einai mia oikogeniaki epixeirisi plirwnontas malista meiomeno reuma, otan o mesos misthos stin dei einai 2200 eyrw. otan enas sintaxiouxos tou oga pairnei 300 eyrw dld to 8 plasia. as mou pei kapoios posoi douleuoyn stin dei ayti ti stigmi? kai tha sou pw apo tous monimous oute to 10% kai aytoi einai kiriws oi neoi ontas psarwmenoi se 4-5 xronia tha strwsoun kai aytoi kai tha xinoun ta @@ .

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι προηγούμενοι κρίνεται τους συνδικαλιστάδες και πολύ καλά κάνετε...
Για σκεφτείτε όμως,μήπως ο κύριος που ήταν να έρθει και δεν ήλθε είναι καλύτερος?
Είναι ή δεν είναι οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές τα ίδια σκατά?

Κύριοι συνδικαλιστάδες είστε ένα από τα απόλυτα άχρηστα κομμάτια της κοινωνίας μας,κύριε Παπακωνσταντίνου μην πατήσετε το πόδι σας στην Κοζάνη ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ.

Το Προφίλ μας