Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Κρόκος Κοζάνης ευωδιάζει και φουλάρει για νέες αγορές

Τη σταδιακή επέκταση σε νέες αγορές, αλλά και τον εμπλουτισμό της γκάμας του με νέα, καινοτόμα προϊόντα με βάση τον κρόκο που θα ταράξουν τα νερά του ανταγωνισμού περιλαμβάνει ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης. Με εφαλτήριο την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση τελικού προϊόντος από τις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται και όχημα τη συνεργασία με την Κορρές Φυσικά Προϊόντα Α.Ε., ο Συνεταιρισμός επιδιώκει τώρα να κάνει το επόμενο βήμα, χτυπώντας με αξιώσεις την πόρτα πολλά υποσχόμενων αγορών, όπως αυτή της Ρωσίας. «Μέσα από τις κατάλληλες συμφωνίες, έχουμε εισέλθει με επιτυχία σε απαιτητικές αγορές, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Δανία, η Κύπρος κ.α. και η ζήτηση είναι ήδη μεγάλη», λέει o πρόεδρος του συνεταιρισμού, Νίκος Πατσιούρας. «Τώρα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια μπούμε και στη Ρωσία, ακόμα και στη Σαουδική Αραβία. Είμαστε σε συζητήσεις με αντιπροσώπους και εμπόρους εκεί και αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα έχουμε θετική εξέλιξη», συμπληρώνει.
Σημαντική ώθηση στις φιλοδοξίες του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού δίνει και η νέα, υπερσύγχρονη μονάδα τυποποίησης και επεξεργασίας στην Κοζάνη που βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία αλλά εγκαινιάσθηκε και επισήμως στις 28 Αυγούστου παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Παπαδόπουλου και του γ.γ. γραμματέα της περιφέρειας, Ανδρέα Λεούδης.
Το συνολικό κόστος του κτιρίου, που εκτείνεται σε 1.000 τετρ. και περιλαμβάνει χημείο και επεξεργαστήριο, ανήλθε σε 2 εκατ. ευρώ που επιμερίστηκαν κατά 55% στον Συνεταιρισμό και κατά 45% στην Κορρές. Πρόκειται για μια επένδυση που, εκτός των άλλων, θα δημιουργήσει, όπως υπογραμμίζει ο κ. Πατσιούρας, «και αρκετές θέσεις απασχόλησης σε μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα από την ανεργία».
Στη νέα μονάδα θα παρασκευάζονται και θα τυποποιούνται τα τσάγια καθώς και τα άλλα παραπροϊόντα με βάση τον κρόκο που ήδη παράγει ο Συνεταιρισμός, παράλληλα, όμως, και κάποια νέα που ενδεχομένως να πιάσουν …εξ απήνης τον ανταγωνισμό. «Ερευνούμε συνεχώς και αναζητούμε καινούργια καινοτόμα προϊόντα», σημειώνει ο κ. Πατσιούρας που αποφεύγει να …ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του αλλά υπόσχεται ότι "σύντομα θα υπάρξουν νεώτερα".
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας