Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΕΦΕΤ: Ανάκληση κατεψυγμένων γαρίδων που περιείχαν σαλμονέλα

Οι γαρίδες είναι αποφλοιωμένες, προβρασμένες. Ο ΕΦΕΤ ζητά να αποφευχθεί η κατανάλωσή τους.

Στην ανάκληση παρτίδας κατεψυγμένων γαρίδων της μάρκας KALLIMANIS προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), επειδή εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν πως ήταν μολυσμένη με σαλμονέλα.

Όπως ανακοίνωσε ο Φορέας, το βακτήριο βρέθηκε στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024 έγινε δειγματοληψία στο προϊόν ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ (JINGA) ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΕΡΟ ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ – KALLIMANIS, καθαρού βάρους 350 γρ.

Πρόκειται για προϊόντα με ημερομηνία κατάψυξης 06/10/2023, ημερομηνία ανάλωσης 05/10/2025 και αριθμό παρτίδας / LOT 240171. Παράγονται από την εταιρεία «DARDANEL GREECE ΜΟΝ. Α.Ε.».

Οι αναλύσεις που έκανε το εργαστήριο Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, κατέδειξαν την παρουσία του βακτηρίου. Έτσι ο φορέας απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί αυτό το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας