Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Διαμαντοπούλου: «Πέντε χρόνια χωρίς καμία βελτίωση στο Σύστημα Υγείας -Το ΕΣΥ έχει φτάσει στο σημείο μηδέν»

«Πέντε χρόνια τώρα δεν έγινε ούτε μια μεταρρυθμιστική κίνηση στο χώρο της υγείας» δήλωσε η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98,9.



Όπως είπε η κα Διαμαντοπούλου, «Πέντε χρόνια τώρα δεν βελτιώθηκε ούτε ένας δείκτης ποιότητας στο Σύστημα Υγείας όπως το προσδόκιμο επιβίωσης, το πόσο υγιής είναι κάποιος μετά τα 65, οι ιδιωτικές δαπάνες,  οι θάνατοι από συγκεκριμένες παθήσεις,  η ποιότητα των υπηρεσιών, η ικανοποίηση των πολιτών.
Αντιμετωπίζουμε με έκπληξη το θέμα των γιατρών που δεν  φτάνουν, όταν έχουν ήδη φύγει 20.000 γιατροί από την Ελλάδα. 20.000 γιατροί που το ελληνικό κράτος τους σπούδασε με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Σήμερα βρισκόμαστε σε πλήρη οργανωτική αδυναμία. Το ΕΣΥ έχει φτάσει στο σημείο μηδέν γιατί δεν έγινε ούτε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης και έχει ξεπερασμένες δομές από την προηγούμενη 20ετία. Μεταρρυθμιστικές προτάσεις και λύσεις υπάρχουν. Δυστυχώς η Νέα δημοκρατία δεν τις άγγιξε. Χρειάζεται αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, ψηφιακά εργαλεία και πολιτική βούληση» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.  

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μιλώντας για την ακρίβεια σημείωσε πως η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο των καταναλωτών, επιτρέποντας τους να  συγκρίνουν την τιμή ενός προϊόντος σε σχέση με άλλες αγορές όπου πωλείται.

Καταλήγοντας, η πρώην Επίτροπος και Υπουργός, ανέφερε πως βρίσκει φτηνά τα μαχαιρώματα μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως το ζητούμενο είναι η μεγάλη αλλαγή που θα καταστήσει το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ξανά κυβερνών.

Τέλος, σε ανακοίνωσή της για το θέμα των παρακολουθήσεων, υπόθεση η οποία ετέθη στο αρχείο από τον Άρειο Πάγο, χωρίς να διαπιστωθεί εμπλοκή πολιτικού προσώπου, η κα Διαμαντοπούλου σημείωσε:

«Η υπόθεση των υποκλοπών από την κυβέρνηση έχει θέσει σοβαρά ζητήματα λειτουργίας της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στην χώρα μας. Tο ζήτημα αυτό έχει αποκτήσει ευρωπαϊκή διάσταση και προκαλεί αμφισβήτηση σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να κλείσει αν δεν αναζητηθεί πλήρως και σε βάθος όλη η αλήθεια.

Το ΠΑΣΟΚ ως παράταξη έχει την υποχρέωση και θα το κάνει με κάθε τρόπο να κινηθεί προς την πλήρη αποκάλυψη της. Είναι πλέον φανερό ότι το ζήτημα αυτό αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη».

iefimeridag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας