Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Γιορτή Ροδάκινου στο Βελβεντό Κοζάνης

Από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου στο Βελβεντό της Κοζάνης, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η 18η Γιορτή Ροδάκινου.

Σκοπός της γιορτής, είναι να τιμήσει και να προωθήσει την τοπική παραγωγή ροδάκινων, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

Εξάλλου το Βελβεντό είναι γνωστό για την υψηλή ποιότητα των ροδάκινων που παράγει, ενώ η γιορτή δίνει την ευκαιρία στους παραγωγούς να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, προσελκύοντας παράλληλα επισκέπτες οι οποίοι ενισχύουν την τοπική κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, διοργανώνονται διάφορα δρώμενα όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παραδοσιακοί χοροί, γευσιγνωσίες, και εκθέσεις τοπικών προϊόντων. Οι εν λόγω δραστηριότητες προωθούν τον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής, ενώ δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν τη φιλοξενία και την τοπική κουζίνα.

Φέτος, οι εκδηλώσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, παρασκευή μαρμελάδας, έκθεση φωτογραφίας και περίπτερο γευσιγνωσίας.

https://www.tornosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας