Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Καλλιόπη Βέττα: «Πότε επιτέλους θα στελεχωθεί επαρκώς η Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης;»

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την υποστελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, η οποία βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη, κάτι που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των πολιτών της περιοχής κάλυψης του Νοσοκομείου.

Η αναφορά βασίζεται στην από 27.06.2024 επιστολή των ιατρών της Χειρουργικής Κλινικής και του Χειρουργικού Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π) του Νοσοκομείου στο Υπουργείο και στις αρμόδιες Υπηρεσίες, όπου περιγράφεται η από τετραετίας δυσλειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής, ελλείψει προσωπικού. 

Επισημαίνεται ότι για την επισφαλή λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής του "Μαμάτσειου", οι χειρουργοί ιατροί έχουν επανειλημμένα ενημερώσει όλους τους αρμοδίους, ακόμα δε και την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, χωρίς να επιλύεται το πρόβλημα και χωρίς οι επιστολές τους να απαντώνται από το αρμόδιο υπουργείο.

Δεδομένου λοιπόν ότι η Χειρουργική Κλινική βρίσκεται πλέον πέραν του οριακού σημείου και δεν γίνεται καμία προσπάθεια για στελέχωσή της, η κ. Βέττα με την αναφορά της ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, ώστε να επιλυθεί το οξύτατο πρόβλημα, όπως προτείνουν οι χειρουργοί και το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, με άμεση και ορθολογική στελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής και του Χειρουργικού Τμήματος του Τ.Ε.Π., προκειμένου να επανέλθουν σε λειτουργικά ανεκτά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας