Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

ΕΠΑΛ Σερβίων: Συγχαρητήρια στην ομάδα «MATSKO» του σχολείου μας για την εξαιρετική παρουσία της στον τελικό του διαγωνισμού Young Business Talents!

268 μαθητές από 76 Λύκεια από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 στον 7ο τελικό του διαγωνισμού Young Business Talents, που διοργανώθηκε από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ARC Νέων & Ζωής» και φιλοξενήθηκε Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστήριξε το πρόγραμμα ως δωρητής, ώστε το ΥΒΤ να διατεθεί δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, έναν διαγωνισμό διοίκησης με προσομοιωτή, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές να κάνουν πρακτική άσκηση στην επιχειρηματικότητα. Πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και στη διάρκειά του οι μαθητές διοίκησαν σε ομάδα τη δική τους -εικονική- «εταιρεία», λαμβάνοντας πραγματικές επιχειρηματικές αποφάσεις και αποτελέσματα σε ένα δυναμικό περιβάλλον, σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες- εταιρείες με στόχο την ανάπτυξη των ήπιων και επιχειρηματικών δεξιοτήτων των παιδιών.

Τον εθνικό τελικό διαγωνισμό προλόγισαν η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Αθηνά Δεσύπρη και ο διευθυντής διοργάνωσης YBT, Κωνσταντίνος Αρεταίος. Τον Τελικό ΥΒΤ τίμησε με την παρουσία της  η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Λυτρίβη,

 

Ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ Σερβίων

Πρόδρομος Μπαλτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας