Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, όχι Νέας Δημοκρατίας…

Του Ζήση Πιτσιάβα
Η επιστροφή Αμανατίδη στη ΝΔ είναι θέμα προσωπικό για τον Περιφερειάρχη, μια αποκατάσταση των σχέσεων του κυρίως με τον άνθρωπο που τον έβαλε στην πολιτική και τυγχάνει να είναι Πρωθυπουργός της χώρας και όχι τόσο με το κομματικό ακροατήριο.

Άλλωστε ο Αμανατίδης δεν είχε ποτέ σχέση με το κόμμα, δεν είχε ποτέ σχέση με τα κόμματα.

Το 2019, όταν ο Μητσοτάκης έδωσε εντολή να συμπεριληφθεί στη λίστα των εθνικών εκλογών, το κομματικό ακροατήριο καθώς και οι μισοί απ’ όσους τον έκαναν Περιφερειάρχη το 2023, «ΠΑΣΟΚΟ» τον ανέβαζαν «ΠΑΣΟΚΟ» τον κατέβαζαν.

Άλλοι του έβαζαν τη στάμπα του συνεργάτη του «ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ» Καρυπίδη, όταν από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΑΝΚΟ έκανε αυτό που έμαθε όλη του την επαγγελματική ζωή:

Να δουλεύει για ότι project αναλάμβανε χωρίς κομματικά και πολιτικάντικα χαρακτηριστικά.

Στα χρόνια του στη ΝΔ ως Βουλευτής, ίσως να μη «γνώρισε» ποτέ τα πραγματικά κομματικά στελέχη της περιοχής.

Ίσως καν τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Αν τον ρωτήσεις ποιος σε ψήφισε και ποιος όχι, δεν θα κάτσει ποτέ να μετρήσει. Του στερεί χρόνο από αυτό που ο ίδιος θεωρεί αποστολή ζωής, λόγο ύπαρξης…

Την παραγωγή συνεχούς έργου και την ολοκλήρωση αποστολών.

Ίσως και ο χρόνος που χρειάστηκε να γράψει τη δήλωση για την επιστροφή του στη ΝΔ, να του έφαγε χρόνο από κάτι πιο χρήσιμο.

Ακόμα και η παρουσία του στην εκδήλωση των 50 χρόνων της ΝΔ, στην οποία θα βρεθεί ως «θριαμβευτής», αποτελεί στέρηση πολύτιμου χρόνου από παραγωγικά ραντεβού ή τη συγγραφή προτάσεων για την επίλυση προβλημάτων.

Την ώρα που οι δικοί του θα νιώθουν δικαίωση και οι αντίπαλοί του θα δείχνουν τον εκνευρισμό τους για την απόφαση του κόμματος, αυτός θα σκέφτεται πως θα πείσει τους Υπουργούς της κυβέρνησης για ζητήματα της περιοχής.

Ο Αμανατίδης δεν ήταν ποτέ ΝΔ.

Δεν τον απασχολούσε να είναι…

Η επιτυχία του Οκτώβρη του 2023 ήταν πως έπεισε, όσους δεν μπορούσαν να τον ψηφίσουν λίγους μήνες νωρίτερα επειδή ήταν στη ΝΔ.

Εκεί πρέπει να μείνει.

Με αυτό το σκεπτικό πρέπει να προχωρήσει, ως Περιφερειάρχης όλης της Δυτικής Μακεδονίας και όχι της κυβέρνησης, της ΝΔ και των τοπικών κομματικών παραγόντων.

Πολιτικός δεν ήταν ποτέ…

Δεν μπόρεσε να γίνει, δε θέλει να γίνει…

Ας παραμείνει Περιφερειάρχης, υπάλληλος, εργάτης, στέλεχος και Γενικός Διευθυντής της περιοχής…

Αποτέλεσμα θέλουμε, όχι κομματικά παλαμάκια…

https://e-ptolemeos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιχειρεί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος να χρυσώσει το πολιτικό προφίλ του Περιφερειάρχη με πολύ ρευστό τρόπο. Αναφέρει ότι δεν είναι περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας που στον συνδυασμό του είχε 5 πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της τοπικής της Κοζάνης. Αναφέρει ότι είναι αχρωμάτιστος και ακομμάτιστος εμείς θα αντιστρέψουμε το ερώτημα και θα ρωτήσουμε στην κοινωνία πως λέγετε αυτός που από το ΠΑΣΟΚ βρίσκετε στην Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια ‘’ανεξαρτητοποιείτε’’ μόνο και μόνο για να καταλάβει μία θέση? Δεν περνάνε αυτά στην σημερινή κοινωνία και εάν ο κόσμος σας ψήφησε το έκανε γιατί ο μηχανισμός του Μητσοτάκη κινήθηκε προς το μέρος του Αμανατίδη αυτό το καταλαβαίνουμε πολύ καλά με τις προεκλογικές κινήσεις που γίνανε στον Δήμο Σερβίων. Ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι και σας χλευάζει με τα όσα προσπαθείτε να ξεπλύνετε. Μου θυμίζετε τον γέρο Μητσοτάκη που στο τέλος του βίου του προσπάθησε να αντιστρέψει την φήμη του Αποστάτη.

Το Προφίλ μας