Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δήμος Βοΐου: Ας προστατεύουμε το δάσος μας

Στο πλαίσιο της δράσης ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Δασών, ο Δήμος προχώρησε στη δεύτερη φάση αναδάσωσης στη Νεάπολη και στο Τσοτύλι.

 

Διανεμήθηκαν δενδρύλλια σφενδάμου και βελανιδιάς και ακολούθως δενδροφύτευση από τους ίδιους τους μαθητές, καθώς και από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ «Σύμπλευση» Νεάπολης, με τη βοήθεια συνεργείων του Δήμου και τις οδηγίες της δασικής υπηρεσίας.

 

Πραγματοποιήθηκαν περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά δρώμενα, που  δώσανε την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες να κατανοήσουν την αξία των δένδρων και του πρασίνου στην πόλη. Όλοι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία φύτευσης των δένδρων και συμμετείχαν ενεργά στη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση.

 

Ο Δήμαρχος Βοΐου, κ. Ζευκλής, δήλωσε: «Δράσεις σαν τη σημερινή σκοπεύουμε να τις επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο με τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού μαθητών αλλά και εθελοντών γιατί στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση της κλιματικής ανθεκτικότητας και η ανάδειξη του φυσικού τοπίου. Η προστασία των δασών μας αφορά όλους και γι αυτό το λόγο δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι». 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βάλαμε τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα θα ήταν καλύτερα να λέει ο τίτλος της δημοσίευσης. Φυλάγουμε τα βουνά αλλά κλείνουμε το μάτι και στα φωτοβολταϊκά και στις ανεμογεννήτριες.

Το Προφίλ μας