Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Στις κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης η Κοζάνη…και με τη βούλα

Το ειδικό σήμα που πιστοποιεί με τον πιο επίσημο τρόπο την ένταξη του Δήμου Κοζάνης στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης, παρέλαβε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποίησε η Κομισιόν, ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Περικλή Αλειφέρη.

Πιο συγκεκριμένα, το ειδικό αυτό σήμα, που φέρει τον τίτλο “EU ΜissionLabel”, αποτελεί επί της ουσίας το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Κλιματικό Συμβόλαιο, το οποίο αφού πρώτα συντάχθηκε μελετημένα και τεκμηριωμένα σε στενή και αγαστή συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις του τόπου μας, κατατέθηκε εγκαίρως από τον Δήμο μας, στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 πόλεων.

Έτσι, μέσω του εγκεκριμένου Κλιματικού Συμβολαίου, θα επιτευχθεί η διευκόλυνση της πρόσβασης του Δήμου Κοζάνης σε δημόσια, κοινοτική και ιδιωτική χρηματοδότηση, για την υλοποίηση έργων  πράσινης μετάβασης και ψηφιακού μετασχηματισμού, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030, βάζοντας μπροστά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοζάνη ανήκει στις πρώτες 33 Ευρωπαϊκές πόλεις που ήδη έχει λάβει τη σημαντική αυτή διάκριση και αναγνώριση, προκειμένου να κάνει πράξη το όραμα, τη στρατηγική και το σχέδιο δράσης, που θέλει και της αξίζει.

Επισημαίνεται, ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των Βρυξελλών, εκτός από την Κοζάνη, το “EU ΜissionLabel” απονεμήθηκε σε ακόμη τρεις ελληνικές πόλεις και αναφερόμαστε στα Ιωάννινα, την Καλαμάτα και τη Θεσσαλονίκη ενώ την περασμένη Πέμπτη, το Labelέλαβαν συνολικά 23 πόλεις από όλη την Ευρώπη.

«Αδιαμφισβήτητα, το εγκεκριμένο Κλιματικό Συμβόλαιο του Δήμου Κοζάνης αποτελεί μία συμμετοχική επιτυχία, η οποία ευοδώθηκε μέσα από διαχρονικές προσπάθειες φορέων και πολιτών. Στόχος μας, η αρτιότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του, για μια Κοζάνη πιο σύγχρονη, πιο πράσινη, πιο φιλική», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης. 

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολόκληρος ο Νομός Κοζάνης μαραζώνει και οδηγείται σε γρήγορο θάνατο και οι δήμαρχοι καμαρώνουν για αυτή την ολεθρια μετάβαση. Αλήθεια οι πολίτες πόσο διεφθαρμένοι μπορεί να είναι?. Δηλαδή ολα αυτά τα χρόνια το πρώτο μέλημα τους ηταν το βόλεμα σε δημόσια θέση όπως η ΔΕΗ και τώρα δεν τους καίγεται καρφί.

Το Προφίλ μας