Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν

Της Βάιας Λαμπροπούλου*

Η ποιότητα μιας πόλης είναι ίδια με την ποιότητα αυτών που την κυβερνούν. Η κάθε πολιτική αρχή κρίνεται εκ του αποτελέσματος και όχι από τις υποσχέσεις που δίνονται συνήθως σε προσωπικό επίπεδο και μόνο με ατομικά οφέλη των ολίγων πολιτών. 

Η πολιτική χρειάζεται δουλειά σκληρή, μελέτη της νομοθεσίας (κάποιο λόγο ύπαρξης έχει η ευνομία για να διατηρείτε τόσα χρόνια), προγραμματισμός και απτό όραμα. Η πολιτική χρειάζεται σεβασμό στο λόγο και στο αίτημα όλων των πολιτών για μια κοινωνία δικαιοσύνης. Η πολιτική είναι στάση ζωής και αυτό είναι εύκολα παρατηρούμενο στην καθημερινή ζωή των όσων θέτουν υποψηφιότητα.

Η ποιότητα και η αξία του κάθε ανθρώπου-υποψηφίου είναι σημαντική εικόνα για την πορεία του στην πολιτική σκηνή. Τα συμφέροντα των πολιτών είναι προτεραιότητα όσων ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση, όλοι οι πολίτες έχουν μερίδιο στην πίτα των συμφερόντων και το συμφέρον του ενός είναι το άδικο του άλλου κάτι που φέρνει δυσκολίες. Αυτοσκοπός είναι μια κοινωνία ευήμερη και ευάρεστη σε όλους. Η ψήφος μας είναι η νοητική μας δύναμη για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον όπως το αναζητούμε και αξίζουμε να έχουμε. 

Οι "πουλημένοι" ψήφοι είναι η πιο άθλια μείωση της νοημοσύνης των ψηφοφόρων από κάποιους υποψηφίους. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω την φράση "θα σου δώσω 50 σταυρούς" και τι σημαίνει, πως πουλούν τη νοημοσύνη των άλλων συμπολιτών; 

Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την ψήφο του και έχει ο καθένας τη νοημοσύνη να κρίνει ποιον επιλέγει και ποιον δεν επιλέγει να ψηφίσει και γιατί. Την επόμενη ή την προηγούμενη εκλογική διαδικασία μπορεί να είσαι και εσύ η ήσουν υποψήφιος, κανείς δεν έχει τη δύναμη να σε χειραγωγεί και να σε μειώνει. 

Ξέρουμε το καλύτερο και το θέλουμε!

* Βάια Λαμπροπούλου Υποψήφια κοινοτική σύμβουλος για την κοινότητα Πλατανορρεύματος με τη "Στάση Σερβίων" με επικεφαλής την Λαζαρίτσα Σπυριδου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την Κοζάνη που μένει θα έρθει πλατανορεμα να αναλάβει τα ηνία... Έτσι νομίζει... Ζήσε στο χωριό κ τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή 9.14 ο γενικός γραμματέας του δήμου
Δηλαδή κατέχων πολύ υψηλή θέση ο νο2 μετά τον δήμαρχο στην ιεραρχία που μένει;και ούτε καν εκλέχτηκε! Πλάκα μας κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν πάλι να γράφουν βλακείες για τα χωριά και την πρωτεύουσα και ποιος αγαπάει πιο πολύ τον τόπο του. Αφήστε ρε τον κόσμο να εκφραστεί ελεύθερα τι σας νοιάζει εσάς; Όποιος θέλει να προσφέρει στον τόπο να προσφέρει κι ας μένει και στο φεγγάρι λογαριασμό θα σας δώσει;

Ανώνυμος είπε...

Το Πλατανόρρευμα τα τελευταία χρόνια είχε στη θέση του Προέδρου και κάτοικο Κοζάνης αλλά και μόνιμο κάτοικο στο χωριό.

Δυστυχώς και στις 2 περιπτώσεις ο τόπος κατοικίας δεν αποδείχτηκε το προσόν που έκανε τη διαφορά στα πράγματα.

Και οι δύο αν και με άπλετο χρόνο στη διάθεση τους, αφού δεν εργάζονται, δεν έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους προς το χωριό.
Σπατάλησαν το χρόνο τους αρχικά να βγάλουν όλους τους υπόλοιπους συμβούλους απ έξω, (νόμιμα αλλά όχι ηθικά), και στη συνέχεια με απόλυτα φασιστικό τρόπο, να δράσουν για το συμφέρον τους αλλά και για το συμφέρον λίγων φίλων τους και μόνο. Χωράφια… Αμμόλακκας… Οικόπεδα…

Έλεος πια.

Και άντε, τον προηγούμενο ας πούμε ότι ό κόσμος το κατάλαβε και δεν τον επέλεξε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση αλλά δυστυχώς και ο νέος αποδείχτηκε επικίνδυνος.

Αυτή τη στιγμή στην κοινότητα δεν μπορείς να συνεννοηθείς.
Τοπικά συμβούλια γίνονται 1 – 2 το χρόνο και αυτά με το ζόρι.
Ακύρωσε και πέταξε απ΄έξω όλους τους υπόλοιπους (ε κάτι δεν πάει καλά) στο συμβούλιο και έμεινε ο ένας!
Με φοβερή αδυναμία στην επικοινωνία αλλά φοβερό ταλέντο στην κουτοπονηριά, που όμως έχει καταφέρει να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους ψηφοφόρους του και στους μη ψηφοφόρους του όπως αυτός ξέρει, που έφερε σε κίνδυνο να διαλυθούν το ΚΑΠΗ και ο Μορφωτικός, που είναι σε μόνιμη κόντρα με το σύλλογο Γυναικών και που αδιαφορεί για τον αθλητικό σύλλογο.
Να μην πούμε για τις γενικές συνελεύσεις που είχαν υποσχεθεί κάθε λίγους μήνες και δεν έγιναν ποτέ.
Έτσι έδειξε η παρούσα διοίκηση της κοινότητας πόσο εκτιμά τη γνώμη των κατοίκων.

Γιατί να μην είναι η Βαίτσα η επόμενη πρόεδρος?

Επειδή είναι νέα και με πολύ όρεξη?

Επειδή καταφέρνει να κάνει δουλειές σε ένα 24ωρο που αναλογούν σε 48ωρο?

Επειδή ξέρει να δουλεύει ομαδικά?

Επειδή έχει δείξει ήδη τι μπορεί να κάνει στη ζωή της και δεν φοβάται τίποτα?

Επειδή ξέρει να επικοινωνεί σε όλα τα επίπεδα και με όλους του ανθρώπους άψογα?
(κάποιος άλλος δεν ξέρει ούτε μία υπεύθυνη δήλωση να γράψει τώρα)

Επειδή πάντα αγαπούσε το χωριό της και το βοήθησε όπως και από όπου μπορούσε?

Επειδή βλέπει στο χωριό μας πράγματα που ίσως κάποιοι να μην δουν ποτέ?

Βαίτσα δυνατά να φύγει το «σύστημα» και να έρθει νέος αέρας στο χωριό.

Νέο κόσμο θέλουμε.

Είδαμε και τους παλιούς και έμπειρους!

Το Προφίλ μας