Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Η ηθική στην πολιτική.

Της Βάιας Λαμπροπούλου
Πολιτικός σεβασμός είναι η επιλογή να μην θέτεις υποψηφιότητα με τους αντιπάλους που είχε η παράταξη που ήσουν υποψήφιος την προηγούμενη τετραετία . Και εκεί που έφτυνες να μην γλύφεις. Δεν το κάνεις για να το εκτιμήσουν ,το κάνεις για δικούς σου ηθικούς λόγους.

Πολιτικός σεβασμός είναι να είναι ο φίλος σου υποψήφιος με την αντίθετη παράταξη και να έχεις την αξιοπρέπεια να συναναστρέφεσαι χωρίς ίχνος ανταγωνισμού. Διαφορετικές ιδέες θέλουμε ώστε να γίνονται δημιουργικές συζητήσεις και γόνιμα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν αντίπαλοι -υπάρχει γόνιμος συναγωνισμός .

Πολιτικός σεβασμός είναι και να ξέρεις που μπορείς να προσφέρεις και πως και να μην νοιάζεσαι για τη ματαιοδοξία που ο κόσμος θέλει να σου προσάψει.

Πολιτικός σεβασμός είναι να χρησιμοποιείς τις γνώσεις και την ευγλωττία του λογου σου για να εξελίξεις την κοινωνία και όχι να προσβάλεις τους αντιπάλους σου. Δεν είναι εξυπνάδα να μαλώνεις με ευγλωττία . Εξυπνάδα είναι να λύνεις τις διαφορές με πολιτισμό . Άνθρωπος που μαλώνει δεν έχει χώρο στην κοινωνία του πολιτισμού.

Η αλλαγή τρόπου σκέψης όμως με βάση τα νέα δεδομένα είναι ευφυία...

Υπάρχει το καλύτερο και το ξέρουμε .

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων θα μας πεις ? Και εάν αυτός εφαρμόζετε ? και μετά να περάσουμε στο κεφάλαιο που λέγετε ηθική …

Ανώνυμος είπε...

σιγά τις γνώσεις και την ευγλωττία.

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικός σεβασμός είναι να μην βάζεις υποψήφιος με αυτόν που εισουν αντίπαλος την προηγούμενη φορά!!! Τα είπες όλα!!! Σε παραδέχομαι!!!

Ανώνυμος είπε...

Ε ψιτ ρωτά κάποιον δημοσιογράφο η Βάγια επαγγελματικά είναι παιδαγωγός. Σου έχω πρόχειρους την εσηεμ-θ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την τακτική του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων Νίκου Μπουκουβάλα να απαξιώνουν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς την επαγγελματική υπόσταση και την προσωπικότητα δημοσιογράφων, επειδή θεωρούν ότι αδικούνται από ρεπορτάζ τους.



Οι ρατσιστικοί και σεξιστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν, αναφερόμενοι σε δημοσιογράφους-μέλη της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και η αυτοανακήρυξή τους σε αξιολογητές των κριτηρίων με τα οποία οι ενώσεις συντακτών εγγράφουν συναδέλφους ως μέλη τους, μαρτυρούν εκτροχιασμό από τη συμπεριφορά που αναλογεί σε εκλεγμένα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Προφίλ μας