Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Λίγα λόγια από τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ Πρότυπο kids.

 Στόχος η ενημέρωση των γονέων που θα μας επιλέξουν! Θέλουμε να γνωρίζετε τους στόχους και όνειρα μας για τους μικρούς μας φίλους.
Ευτυχία Τσιοικα -Νηπιαγωγός με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.
Είναι κοινό «μυστικό» πως το έργο το οποίο καλείται να αναλάβει ένας παιδαγωγός είναι υψηλό και απαιτητικό. Απώτερος σκοπός του έργου που καλούμαι να εκπονήσω είναι η εκπαίδευση και η αγωγή των παιδιών της πρώτης σχολικής ηλικίας. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύω στην ενίσχυση της ψυχοκινητικής και νοητικής ανάπτυξης των μικρών παιδιών, ώστε να κατανοήσουν βασικές έννοιες αντίληψης του κόσμου που τα περιβάλλει και παράλληλα τα ασκεί στο συντονισμό των κινήσεών τους. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να δημιουργηθεί στο χώρο του ΚΔΑΠ ΠΡΟΤΥΠΟ kids, ένα εκπαιδευτικό και φιλικό για όλα τα παιδιά, περιβάλλον, πλούσιο σε ερεθίσματα, χρησιμοποιώντας το παιχνίδι, το τραγούδι, την απαγγελία,
τη διήγηση, τις εξορμήσεις, τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία, τις κατασκευές και πολλές ακόμη δραστηριότητες, προωθώντας παράλληλα τη μάθηση και προσφέροντας στα παιδιά μια ποικιλία εμπειριών, υλικών και ιδεών για εξερευνήσεις και ανακαλύψεις σε διάφορους τομείς και γνωστικά αντικείμενα, σύμφωνα με τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές τους,.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσουν τα παιδιά, βασίζεται κατά κόρον στην κατανόηση της έννοιας της ομάδας, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτήν, να μάθουν να συνεργάζονται, να δημιουργούν και να συναγωνίζονται ευγενικά με τους συνομηλίκους τους. Το ομαδικό παιχνίδι, η ατομική δημιουργία, η πνευματική άσκηση και η ψυχαγωγία αποτελούν τα βασικά μέσα που πρόκειται να λάβουν χώρα στην κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας