Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Το Μελισσοκομικό Σύλλογο Π.Ε. Κοζάνης επισκέφτηκε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης

Το Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Κοζάνης επισκέφτηκε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης όπου συζήτησε, με το Διοικητικό Συμβούλιο, τρέχοντα θέματα του κλάδου καθώς και ζητήματα προοπτικής.
Ο Σύλλογος έχει καταγεγραμμένους 680 κωδικούς με 400 άτομα ενεργά από τα οποία τα 45 με πλήρη απασχόληση στον κλάδο.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:
  1. Η χρηματοδότηση προς το Μελισσοκομικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να είναι σταθερή ανά 2μηνο για να λειτουργεί απρόσκοπτα και να στηρίζει με συνέχεια και επάρκεια τους μελισσοκόμους.
  2. Σε εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 4691/2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πρέπει να προστατευθεί μέσα από συστηματικούς και στοχευμένους  ελέγχους, το Ελληνικό μέλι και το μέλι της περιοχής από παράνομες Ελληνοποιήσεις.
  3. Η προμήθεια ηλεκτροφόρων καλωδίων για προστασία των κυψελών από την αρκούδα θα πρέπει να αποτελεί επιδοτούμενη δαπάνη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας.
Αντίστοιχα Μέτρα όπως, η αντικατάσταση κυψελών και η στήριξη της επικονίασης θα πρέπει να συνεχιστούν.
Τέλος, τέθηκε σαν προοπτική από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεντεσίδη Αιμίλιο, η συγκρότηση Ομάδας Παραγωγών Μελισσοκόμων καθώς και η ίδρυση από αυτήν ενός τυποποιητήριου για επιτόπου ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας.
Ο κ. Αμανατίδης Γιώργος δεσμεύτηκε για προώθηση των θεμάτων και ενημέρωσης του Συλλόγου επ’ αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας