Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Ενέκρινε το ψήφισμα των εργαζομένων της ΜΕΤΕ- Ζητούν σύναψη συμβάσεων με τη ΔΕΗ για την παροχή λιγνίτη σε ΑΗΣ Μελίτης και Αγ. Δημητρίου μέχρι το 2023

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το ψήφισμα των εργαζομένων της ΜΕΤΕ, με το οποίο ζητούν σύναψη συμβάσεων της εταιρείας με τη ΔΕΗ για παροχή λιγνίτη από τα ορυχεία Προσηλίου- Πολυράχου στις μονάδες Μελίτης και Αγ. Δημητρίου τουλάχιστον μέχρι το 2023, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εργαζόμενοι στέκονται στο πλευρό της διοίκησης της εταιρείας που αναζητά λύση ώστε να μην περιοριστεί η δραστηριότητά της και μειωθεί αυτόματο το προσωπικό.
Τη σύμφωνη γνώμη τους εξέφρασαν τόσο ο Θόδωρος Καρυπίδης όσο και η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, σημειώνοντας πως αυτή είναι μια παράμετρος της απολιγνιτοποίησης που ήδη έχει ξεκινήσει χωρίς σχέδιο.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Πράσσος, τόνισε πως στηρίζει το ψήφισμα το οποίο όμως θα έπρεπε να ταυτίζεται και με τον αγώνα άλλων εργαζομένων που έχουν χάσει τη δουλειά τους σε εργολάβους εντός της ΔΕΗ, ενώ το ψήφισμα δεν ενέκρινε ο Αντώνης Τσάκωνας υπογραμμίζοντας πως δε θα πρέπει τα συμφέροντα των εργαζομένων να ταυτίζονται με αυτά της επιχείρησης, καθώς το πρόβλημα είναι πως θα εξασφαλιστούν αυτοί και οι οικογένειές τους.
Ζήσης Πιτσιάβας
https://e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας