Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Το όνειρο για το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων έγινε πραγματικότητα – Πανηγυρική τελετή εγκαινίων με τριήμερες εκδηλώσεις

Του Χρήστου Βήττα, e-ptolemeos.gr
Έναν πολυχώρο πολιτισμού που θα συμβάλει στην πολιτιστική και πνευματική ανάταση, αποκτά ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού στην ιστορική κωμόπολη των Σερβίων. Το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων, το οποίο εγκαινιάζεται στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, ήταν ένα όνειρο για τους κατοίκους της περιοχής, που έγινε πραγματικότητα. Η Μαρτυρική πόλη των Σερβίων διαθέτει πλέον έναν χώρο αντάξιο της πολιτιστικής – πνευματικής της κληρονομιάς. Το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων, πρόκειται να καλύψει κατά το δυνατόν όλες τις πολιτιστικές ανάγκες της πόλης αλλά και γενικότερα του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
Στόχος και «στοίχημα» της δημοτικής Αρχής, είναι το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου να αποτελέσει το κέντρο έκφρασης και δημιουργίας των πολιτών και να καταστεί πυρήνας ανάπτυξης και οικιστικής αναβάθμισης ολόκληρης της πόλης.

Πρόκειται για ένα κτήριο συνολικής επιφάνειας 1.779,48 τ.τμ. με ισόγειο και όροφο. Ο όροφος διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων – εκδηλώσεων με σκηνή, 320 θέσεων που καλύπτει τις ανάγκες συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων. Αίθουσα εκδηλώσεων που μπορεί να μετατραπεί και σε χώρο περιοδικών εκθέσεων (βιβλίων, ζωγραφικής, λαϊκής παράδοσης κ.λ.π.). Φουαγιέ που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την αίθουσα  εκδηλώσεων, βοηθητικούς χώρους αίθουσας, όπως χώρο προβολής, μεταφραστών κ.ά. (χώροι προβολής, μεταφραστών κ.τ.λ.) και κυλικείο.
Το ισόγειο διαθέτει φουαγιέ, επτά αίθουσες για τις δραστηριότητες συλλόγων, (βιβλιοθήκη, πινγκ – πονγκ, ζωγραφική, χορευτικού, πληροφορική, συνεδριάσεων κ.α.), αίθουσα Μουσικής Μπάντας, αίθουσα πληροφορικής, γραφεία διοίκησης και τέσσερα γραφεία που στεγάζουν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Το έργο εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2012 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» στον Άξονα Προτεραιότητας 8  « Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΔΜ». Συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 3.470.000 και συμβατοποιήθηκε στα 1.800.710,20 ευρώ, καθώς η συνολική έκπτωση ανήλθε σε 48%.
Το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων εγκαινιάζεται στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, από τον δήμαρχο Σερβίων Αθανάσιο Κοσματόπουλο και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη. Τα εγκαίνια συνοδεύονται με ένα τριήμερο με τις παρακάτω εκδηλώσεις:
Παρασκευή  16 Δεκεμβρίου 5 μ.μ. Τελετή Εγκαινίων, 6μ.μ. Μουσική εκδήλωση με το Ωδείο Σερβίων.
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 8.30 μ.μ. Η  Θεατρική Ομάδα Σερβίων ΄΄Κόκκινη Κουϊντα΄΄ παρουσιάζει τα μονόπρακτα έργα «Πρόταση Γάμου» και «Αρκούδα» του Άντον Τσέχωφ.
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 7 μ.μ. Χορωδίες και Χορευτικά τμήματα (Μ.Ο. Σερβίων ΄΄Τα Κάστρα΄΄)
Στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου θα λειτουργήσει ομαδική έκθεση φωτογραφίας.
Να σημειωθεί ότι σ’ αυτό το σημαντικό έργο συνέβαλαν τρεις δήμαρχοι. Επί δημαρχίας Δημοσθένη Κοκολιού έγινε η μελέτη και η χωροθέτηση, επί δημαρχίας Βασίλη Κωνσταντόπουλου εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ξεκίνησε η κατασκευή και επί δημαρχίας του σημερινού δημάρχου Αθανασίου Κοσματόπουλου ολοκληρώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας