Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΕ ΠΕ Κοζάνης 8 Δεκέμβρη-Γενική Απεργία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να καταργήσει ότι έχει απομείνει μετά τις παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων στο εργατικό δίκαιο.  Είναι έτοιμη να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι συνεχίζουν
τη λιτότητα και δημιουργούν ακραία φτώχεια, αυξάνουν την ανασφάλεια, γιγαντώνουν τα προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα, δεν μειώνουν την ανεργία και σπρώχνουν καθημερινά μεγάλα τμήματα του εργαζόμενου Λαού στο κοινωνικό περιθώριο.

Είναι έτοιμη να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις, να καταργήσει την απαιτούμενη έγκριση του Υπουργού, να θεσπίσει νέο υποκατώτατο μισθό, να εφαρμόσει νέες μορφές εργασίας ακόμη και λίγων ωρών την εβδομάδα, να μετατρέψει το επίδομα ανεργίας σε επίδομα της εργοδοσίας, να εφαρμόσει την ανταπεργία (lockout), να δυσκολέψει την κήρυξη απεργίας, να μειώσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, να προχωρήσει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις.
Η ΛΑΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική, μαχητική συμμετοχή στην απεργία της 8ης Δεκέμβρη και τις συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες των πόλεων, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Ένας τέτοιος παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων, της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ)που τα εφαρμόζει, και ολόκληρου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ)που ή τα εφάρμοσε ή τα ψήφισε ή τα στηρίζει.
Για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος της ανατροπής, για να επιβάλουμε μνημόνιο στο κεφάλαιο σε ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ, για να κηρύξουμε παύση πληρωμών στο παράνομο χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός, για να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες και μεγάλους κλάδους της οικονομίας, ωστε να κατευθύνουμε τα κέρδη τους στις λαϊκές ανάγκες.   Για να τερματίσουμε τη λιτότητα για το λαό και τη νεολαία, για να ενισχυθεί το λαϊκό εισόδημα, να δοθεί δουλειά στους ανέργους, να στηριχτούν η Παιδεία, η Υγεία τα ασφαλιστικά ταμεία.  οι κοινωνικές υπηρεσίες.
Όλοι και όλες στους δρόμους, μπορούμε να ξεμπερδεύουμε και με αυτούς  όπως και με όλους τους προηγούμενους.  Η ιστορία γράφεται με τους αγώνες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου