Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

«60 Μέρες Σαίξπηρ» μια παραγωγή της ΕΡΤ Κοζάνης για το Τρίτο Πρόγραμμα

Με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου Άγγλου ποιητή Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης παρουσιάζει σε μια σύγχρονη, ανατρεπτική εκδοχή ένα από τα ωραιότερα έργα του Σαίξπηρ: το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας_dreamers» σε σκηνοθεσία Στέλιου Χατζηαδαμίδη. Η παράσταση ταξιδεύει την περίοδο αυτή, σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας. 
Το αφιέρωμα με τον τίτλο «60 Μέρες Σαίξπηρ» συνέθεσαν  ξεχωριστές εκδηλώσεις με έντονα διαδραστικό χαρακτήρα: συναυλίες, κινηματογραφικά αφιερώματα, ποιητικές βραδιές, σεμινάρια, παραστάσεις για παιδιά, εκπαιδευτικά προγράμματα και ολοκληρώθηκε με την  εκδήλωση όπου αλλόγλωσσοι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας διάβασαν σονέτα του Σαίξπηρ στην μητρική τους γλώσσα.

Η εκπομπή περιλαμβάνει μουσικές που δημιουργήθηκαν για το αφιέρωμα, κομμάτια από την θεατρική παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας_dreamers», μουσικό απόσπασμα από την εκδήλωση «Η μουσική τρέφει τον έρωτα», του Παναγιώτη Δημόπουλου (με συμμετοχή και της Νicola Δημοπούλου – Harrington) , τζαζ διασκευές από τους μουσικούς που επένδυσαν την βωβή ταινία «Άμλετ» και μουσικά έργα με αναφορά εποχής ή θέματος στον Σαίξπηρ.

Οι συνεντεύξεις που θα ακουστούν δίνουν το στίγμα του αφιερώματος «60 χρόνια Σαίξπηρ» μιλούν: η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Ελένη Δημοπούλου, ο μουσικός του σχήματος «φίλοι του τζαζ» Νίκος Βαλταδώρος, τα παιδιά που δημιούργησαν το free press της παράστασης, η θεατρολόγος Άρτεμη Νέστορα, ο σκηνοθέτης Στέλιος Χατζηαδαμίδης, ο Παναγιώτης Δημόπουλος για την συμμετοχή στην εκδήλωση «η μουσική τροφή του έρωτα» και τέλος η καθηγήτρια και 2 φοιτήτριες  (η Σαράντ Μαχμούντ από Ιράκ και η Άννα Τάτσετ  από Ινδία) που διαβάζουν σονέτα στην μητρική τους γλώσσα.

Επιμέλεια – Παραγωγή – Παρουσίαση: Δέσποινα Αμαραντίδου
Δημοσιογράφος ΕΡΤ Κοζάνης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας