Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Προβλήματα στον προγραμματισμό αποχιονισμού στους ορεινούς οικισμούς των Καμβουνίων – Απλήρωτοι οι εργολάβοι αποχιονισμού εδώ και 2-3 χρόνια – Δεν υπεγράφησαν νέες συμβάσεις

Το σοβαρό θέμα του προγραμματισμού αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων στους ορεινούς οικισμούς της ευρύτερης περιοχής των Καμβούνιων, τέθηκε επιτακτικά από τους προέδρους των Τ.Κ. Μεταξά, Τριγωνικού, Πολυρράχου-Προσηλίου και Λιβαδερού, στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού 5 και 9 Δεκεμβρίου 2016.
Σύμφωνα με τους προέδρους, υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στην πρώτη επέλαση του χιονιά (29-30 Νοεμβρίου), αφού δεν έχουν υπογραφεί φέτος συμβάσεις έργου με ιδιώτες κατόχους μηχανημάτων αποχιονισμού και δεν υπήρχε διαθέσιμο αλάτι. Επιπλέον καταγγέλθηκε ότι οι εργολάβοι αποχιονισμού, κατ’ εξαίρεση των Καμβουνίων, μένουν απλήρωτοι «εδώ και 2-3 χρόνια»!
Από την πλευρά του Δήμου δόθηκε η απάντηση ότι θα υπογραφούν άμεσα (;) συμβάσεις με τους ενδιαφερόμενους, εφόσον πληρούν τα νόμιμα κριτήρια, δηλαδή να διαθέτουν μηχανήματα αποχιονισμού και να εκδίδουν τιμολόγιο ή ιδιώτες κάτοχοι μηχανημάτων με επαγγελματική δαπάνη χωρίς τιμολόγιο, με την προϋπόθεση το ετήσιο εισόδημά τους να είναι μικρότερο των 5.000€. Επίσης ειπώθηκε ότι θα πληρωθούν οι εργολάβοι αποχιονισμού που απασχολήθηκαν τα προηγούμενα 2-3 χρόνια, με τους προέδρους πάντως να αμφισβητούν τις υποσχέσεις, αφού, όπως τόνισαν, δόθηκαν πολλές φορές και το προηγούμενο διάστημα…
Έτσι, παρά την προμήθεια αλατιού που έγινε τις τελευταίες ημέρες από το Δήμο, οι πρόεδροι θεωρούν ότι με την παρούσα κατάσταση οι ορεινοί οικισμοί παραμένουν ανοχύρωτοι σε ενδεχόμενη νέα επέλαση του χιονιά.
mikrovalto.gr    

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχουν δίκιο οι πρόεδροι αλλά!!!!. Η περιοχή καμβουνίων ψήφισε να την εκπροσωπήσουν πρόεδροι με το ψηφοδέλτιο του Κωνσταντόπουλου και τη δεύτερη κυριακή φήφισε μονοκούκι κοσματόπουλο ο οποίος δεν είχε καν ψηφοδέλτιο στα καμβούνια. Αν αυτό δεν ειναι πολιτική διαστροφή τι ειναι ; Απο ποιον να ζητηθούν ευθύνες τώρα ; Οι π΄ροεδροι αγωνίζονται τρέχουν αλλά δεν υπάρχει δημοτική αρχή. Πιας τ αυγό και κούρευτου.

Unknown είπε...

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.Δυστυχώς η μέριμνα είναι ανεπαρκής και η εκμετάλλευση εις βάρος των ορεινών οικισμών,μεγαλώνει!Θα ήθελα κάποιος εκπρόσωπος του δήμου να μας αιτιολογήσει τα ανταποδοτικά τέλη που καρπώνονται οι παραπάνω,σε ποιο βαθμό επιστρέφονται στους πολίτες,γιατί προφανώς μιλάμε για δυσανάλογα ποσά!Ενδεικτικά αναφέρω ότι στον οικισμό Μεταξά υπάρχουν 350-400 ακίνητα που υδροδοτούνται και λαμβάνουν ηλεκτρικό και σ'αντιπαράθεση με τους 1100 περίπου εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που αποτελούν μια δυναμική ''βάσης''για το δήμο στις εκάστοτε εκλογές,πληρώνουν προκαταβολικά μέσω των λογαριασμών κάποια χιλιάδες ευρώ τον χρόνο!Πού πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα;Επιπλέον,έχοντας ως μοναδική απαίτηση την κάλυψη των αναγκών της καθημερινότητας,όπως νερό,φωτισμός,καθαρισμός δρόμων από χιόνια κτλ.έρχονται σ'αντιπαράθεση με μεγαλύτερες κι εξίσου λογικές απαιτήσεις,όπως:αποκατάσταση ''σπιτιού του παιδιού'',ανάπλαση ''πλατείας'' και αποκατάσταση φωτισμού οικισμού σ'έναν απ'τους πιο ιστορικούς οικισμούς του δήμου,το Δ.δ.Μεταξά,όντας ο οικισμός που πλήρωσε το μεγαλύτερο φόρο αίματος στον τόπο,για την απελευθέρωσή του!!!Με τιμή,Νήτσιος Θεόδωρος,επιχειρηματίας,καταγόμενος εκ Μεταξά ''Σερβίων'',Θεσσαλονίκη 15.12.2016.

Το Προφίλ μας