Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

«BRICS ρε, BRICS!»

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Το είπε ο Στρατούλης. Αν μας κουνηθούν πολύ, θα πάμε στα BRICS και θα δανειστούμε «με ευνοϊκούς όρους και χωρίς Μνημόνιο!». Ναι, ρε κουφάλες Ευρωπαίοι! Μαγκιά μας.
Το επιβεβαίωσε και ο Ρουμελιώτης. Τα BRICS μοιράζουν λεφτά «χωρίς Μνημόνιο».
Το είπε και ο Καμμένος. Αν μας ζαλίσουν κι άλλο τον έρωτα «θα αναζητήσουμε άλλες πηγές χρηματοδότησης».
Οι οποίες προφανώς υπάρχουν και παρακαλούν να μας δανείσουν αλλά εμείς δεν τις έχουμε ακόμη αναζητήσει διότι είμαστε «λογοτιμήτες» και προτιμούμε να μας δανείσουν οι Ευρωπαίοι - με τους όρους μας.
Διότι αν δεν υπήρχαν πού θα έβρισκε ο Λαφαζάνης τα πέντε δισ. που έφερε από τη Ρωσία, μπροστάντζα για τον αγωγό; Δεν τα έφερε; Ε, καλά. Ερχονται. Δεν είναι και δίπλα η Ρωσία.
Αλλά κι αν δεν φτάσουν αυτά, θα μας δανείσουν σίγουρα οι Κινέζοι που είναι αδέρφια μας. Απλώς είναι πολλοί και δυσκολεύονται να συνεννοηθούν.

Κι αν πάλι μας λείπουν; BRICS ρε, BRICS!

Διότι ο λαός ψήφισε ότι είμαστε πλούσιοι. Οτι έχουμε αξιοπρέπεια. Οτι δεν γουστάρουμε Μνημόνια. Οτι «είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω». Ποιος θα διανοηθεί να πάει κόντρα στη λαϊκή εντολή; Κόντρα στη δημοκρατία;

Κανείς. Γι' αυτό σας λέω: BRICS και πάλι BRICS. Σοβαροί άνθρωποι. Μοιράζουν λεφτά «με ευνοϊκούς όρους και χωρίς Μνημόνιο».

Το ξέρει ο Στρατούλης. Εκείνος που έσκισε το Μνημόνιο στην αυλή του σπιτιού του. Εκείνος που το κατήργησε «με έναν νόμο και ένα άρθρο». Εκείνος που δεν κουνάει «ούτε ρούπι!» από τις κόκκινες γραμμές.

Το είπε κι ο σύντροφος Γραμματέας στους «λαούς της Ευρώπης και τον ελληνικό λαό». «Κατεβείτε ρε στους δρόμους!» για «να δοκιμάσουμε τα όρια της Ευρώπης». Να της κάνουμε τα νεύρα τσατάλια. Να στείλουμε τον Βαρουφάκη να την τρελάνει. Να τη δώσουμε στη Ζωή - όχι, αυτό είναι πολύ σκληρό...

Κι αν ούτε τότε τους τρομάξουμε, αν επιμένουν να διαπραγματεύονται «με χαρτί και με μολύβι» (που λέει κι ο Σκουρλέτης), κανένα πρόβλημα.

BRICS ρε, BRICS!

Τουλάχιστον έως ότου προλάβουν να έλθουν τα λεφτά από τον αγωγό που φέρνει ο Λαφαζάνης κι εκείνα που θα στείλουν τα αδέρφια μας οι Κινέζοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας