Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΔΕΥΑΚ: Απόλυτα ασφαλές το αντλιοστάσιο που θα κατασκευαστεί κοντά στο Δημοτικό Χ. Μούκα.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης με αφορμή τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από ορισμένους γονείς- κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς σχετικά με την κατασκευή αντλιοστασίου της τηλεθέρμανσης πλησίον του δημοτικού σχολείου Χαρισίου Μούκα, θα ήθελε να ενημερώσει σχετικά, αναφέροντας τα εξής:
            - Για το συγκεκριμένο έργο ενημερώθηκαν αναλυτικά και εγκαίρως, προφορικώς και εγγράφως, οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι του εν λόγω σχολείου,
έτσι ώστε να γνωρίζουν επακριβώς τι πρόκειται να κατασκευαστεί, το οποίο και θα είναι απολύτως ασφαλές. 
            - Ο χώρος στον οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί το αντλιοστάσιο ανήκει στο Δήμο Κοζάνης και παραχωρήθηκε στη ΔΕΥΑΚ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί γι΄ αυτό ακριβώς το σκοπό. Αυτό σημαίνει πως η ΔΕΥΑΚ σε καμιά περίπτωση δεν κινήθηκε καταχρηστικά και έξω απ΄ τα απολύτως νόμιμα πλαίσια, επιλέγοντας και προγραμματίζοντας να κατασκευάσει έργο σε χώρο όπου είχε το δικαίωμα και αφού βεβαίως είχε φροντίσει να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα (οικοδομική άδεια κ.τ.λ.).
            - Το έργο, που θα είναι ΥΠΟΓΕΙΟ, είναι απόλυτα ασφαλές και θα κατασκευαστεί με βάση τις πιο σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας και καλής λειτουργίας.  Αυτό σημαίνει πως κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, σε καμιά περίπτωση, τόσο για τα παιδιά του σχολείου όσο και για τους περίοικους. Η ΔΕΥΑΚ που από το 1993 υλοποίησε και λειτουργεί με επιτυχία το τεράστιο, πλέον, έργο της τηλεθέρμανσης, έχει εγκαταστήσει ανάλογα αντλιοστάσια και σε άλλα κατοικημένα σημεία της πόλης χωρίς ποτέ να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Να προσθέσουμε δε πως στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του όλου συστήματος της τηλεθέρμανσης, με κάθε επέκταση ή προσθήκη βελτιώνονται διαρκώς τόσο οι τεχνικές όσο και οι προδιαγραφές ασφαλείας του.   
            - Ο συγκεκριμένος χώρος επελέγη για να τοποθετηθεί το αντλιοστάσιο μετά από εξαντλητική μελέτη και αντικειμενική αποτίμηση όλων των δεδομένων και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν όχι μόνο το όφελος του έργου αλλά πρωτίστως των πολιτών. Η επιλογή του δε, αποτέλεσε μονόδρομο λόγω της έλλειψης ελεύθερων χώρων στο κέντρο της πόλης, παρότι αναζητήθηκαν και μελετήθηκαν και άλλες λύσεις.
            Παρόμοια αντλιοστάσια εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν, για περισσότερο από δέκα χρόνια τώρα, και σε άλλες πόλεις με τηλεθέρμανση πλησίον πολυκατοικιών, αλλά και μέσα σε αυλή σχολείου, χωρίς να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα 
            - Η κατασκευή του συγκεκριμένου αντλιοστασίου είναι μέρος ενός μεγαλύτερου έργου που αφορά την τηλεθέρμανση, που αξιολογήθηκε και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και το οποίο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80%. Για να κριθεί όμως επιλέξιμο και να εισπραχθούν τα χρήματα που προβλέπονται από το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα θα πρέπει μέχρι τις 31-12-2015 να ολοκληρωθεί το 100% του έργου.
            Απ΄ όλα τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει πως το έργο είναι απόλυτα ασφαλές και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ενώ δεν παραβιάζει, ούτε παρενοχλεί τον αύλειο χώρο του σχολείου Χαρισίου Μούκα, ούτε βεβαίως θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά.
            Είναι ένα έργο κοινωφελές, όπως το σύνολο του έργου της τηλεθέρμανσης Κοζάνης, γι΄ αυτό και αγκαλιάστηκε και υποστηρίζεται απ΄ το σύνολο των πολιτών εδώ και 22 χρόνια.
            Είναι γνωστό σε όλους το τεράστιο περιβαλλοντικό όφελος της  τηλεθέρμανσης, εξ αιτίας της οποίας βελτιώθηκε και βελτιώνεται το περιβάλλον στο οποίο ζουν, περίπου, 70.000 συμπολίτες μας. Όπως επίσης είναι γνωστό πως χάρη σ΄ αυτή υπάρχει σημαντικό όφελος για όλους τους Κοζανίτες, το οποίο φτάνει τα 27 εκατ. ευρώ το χρόνο, ποσό με το οποίο θα επιβαρύνονταν αν αναγκάζονταν να καταφεύγουν στη λύση του πετρελαίου για τη θέρμανση τους.


Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας