Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι»

Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΛΙΠΗΣ
Η βλακεία δεν έχει ιδεολογικές προτιμήσεις. Προσβάλλει δεξιά και αριστερά το ίδιο αποτελεσματικά.
Η ιδέα για δημοψήφισμα το αποδεικνύει. Οι πιο φανατικοί, οι πιο «αριστεροί», αυτοί που κατηγορούν όλους τους άλλους ως «γερμανοτσολιάδες» και υποταγμένους στις εντολές της τρόικας, συμπλέουν με τον πιο μισητό εχθρό τους, τον Β. Σόιμπλε.
Ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία συμφωνούν όλοι με την ιδέα να τεθεί σε δημοψήφισμα η συμφωνία με τους δανειστές.
Οι «αφελείς» θεωρούν ότι κατέχουν το? υπερόπλο με το οποίο θα τρομάξουν την τρόικα και να κλείσει αυτή άρον άρον τη συμφωνία.

Αν οι δανειστές δεν «υποταχθούν», συνεχίσουν να αρνούνται τη χρηματοδότηση άνευ όρων και επιμείνουν στη λήψη μέτρων, το δημοψήφισμα θα τους συνετίσει, λένε
Ο λαός ψήφισε όχι άλλα μέτρα, τάχθηκε υπέρ της αύξησης των μισθών και των συντάξεων και της θέσπισης φορολογικών απαλλαγών και είναι ευθύνη των εταίρων να σεβαστούν αυτή τη λαϊκή εντολή, είναι η λογική τους. Οι Σλοβάκοι, οι Λετονοί και οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν... Ετσι ψήφισαν οι Ελληνες.
Και ο πονηρός Σόιμπλε, που δεν θέλει να βάψει τα δικά του χέρια με το αίμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ενθαρρύνει όσους προθυμοποιούνται να τον διευκολύνουν.
Το παιχνίδι έτσι γίνεται πιο απλό. Το καταλαβαίνουν ακόμη και τα μικρά παιδιά.
Ο Σόιμπλε και οι ομοϊδεάτες του βγαίνουν από το αδιέξοδο. Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» αποδεικνύεται ότι εμφανίζονται πάντα στην πιο κρίσιμη και κατάλληλη στιγμή.
Οι «επαναστάτες» πάλι είναι έτοιμοι έτσι να αποδείξουν ότι παραμένουν έως το τέλος ασυμβίβαστοι και αγέρωχοι, πρόθυμοι ακόμη και να αυτοκτονήσουν, εάν χρειαστεί, για να υπερασπίσουν τις ιδέες τους.
Ο Β. Σόιμπλε και ο υφυπουργός του Τόμας Στέφεν είναι σαφείς και ας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν κάποιοι. Ο πρώτος δήλωσε ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση κρίνει πως πρέπει να διενεργήσει δημοψήφισμα, τότε πρέπει να το κάνει» και ο δεύτερος πιο κυνικός και απελευθερωμένος επισήμανε πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ. Το μόνο αποδεκτό θα ήταν αν η Ελλάδα δηλώσει πως θέλει εκούσια έξοδο από το ευρώ».
Και το θέμα είναι τώρα εάν υπάρχουν τόσο πολλοί «χρήσιμοι ηλίθιοι» για να γείρουν την πλάστιγγα.
Τίποτα δεν αποκλείεται. Σόιμπλε και «επαναστάτες» βρίσκονται στο ίδιο τελικά μετερίζι...
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας