Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

''Περπατάει'' η πρόταση του Γ. Παπανδρέου για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου

'Περπατάει'' η πρόταση του κ. Γιώργου Παπανδρέου  για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, που τώρα την υιοθετεί και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, κ. Πέδρο Πάσους Κοέλιου.


Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ.Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες το βράδυ, αμέσως μετά την ομιλία του στο Συνέδριο της Εστορίλ, συνάντηση με τον κ.  Πέδρο Πάσους Κοέλιου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πορτογάλου Πρωθυπουργού.
Κατά τη συνάντησή τους, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις και το μέλλον της ΕΕ και της Ευρωζώνης, καθώς και για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόταση του Πορτογάλου Πρωθυπουργού, σχετικά με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, πρόταση την οποία είχε εκφράσει και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου από την αρχή της κρίσης.
Το Συνέδριο της Εστορίλ,  κάθε χρόνο, θεωρείται ένα από τα πλέον σημαντικά Συνέδρια παγκοσμίως, καθώς κατά τη διάρκεια των εργασιών του αντιμετωπίζονται μερικά από τα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα και γι' αυτό συμμετέχουν σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες.
Στην φωτογραφία:Από αριστερά: ο καθηγητής πανεπιστημίου και συντονιστής στην ομιλία Γ. Παπανδρέου κ.Jorge Braga de Macedo, ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός κ. Pedro Passos Coelho, ο πρώην Πρωθυπουργός Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ.Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας του ΚΙΝΗΜΑτος και πρώην Υπουργός κ.Φίλιππος Σαχινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας