Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Κοζάνης σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς

Η παρούσα λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κοζάνης σκιαγραφείται από τη διαρκώς εξελισσόμενη υποχρηματοδότηση, τον αποκλεισμό πολλών παιδιών που δεν πληρούν τα περιβόητα κριτήρια, την επιβολή δυσβάσταχτων –για τις λαϊκές οικογένειες- τροφείων και την καθιέρωση ελαστικών σχέσεων εργασίας (2μηνες συμβάσεις) στο ήδη ανεπαρκές προσωπικό.

Την προαναφερθείσα άσχημη κατάσταση έρχεται να συντηρήσει η νυν δημοτική αρχή, η οποία με πρόσφατη απόφασή της συνεχίζει να διατηρεί τα απαράδεκτα κριτήρια επιλογής των παιδιών, καθώς και την επιβολή τροφείων.

Η απόφαση, που παρατίθεται αμέσως παρακάτω, ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του σώματος, εξαιρουμένης μονάχα της Λαϊκής Συσπείρωσης:


«Ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα τα τροφεία στους Δημοτικούς Παιδικούς του Δήμου Κοζάνης, διαμορφώνονται ως εξής:

Δηλωθέν Εισόδημα
Ποσό ανά μήνα
Έως 8000 ευρώ
15 ευρώ
Από 8000-12.500 ευρώ
25 ευρώ
Από 12500-17000 ευρώ
35 ευρώ
Από 17000-22000 ευρώ
40 ευρώ
Από 22000-30000 ευρώ
50 ευρώ
Από 30000-35000 ευρώ
60 ευρώ
Από 35000 και πάνω
80 ευρώ

Σε περίπτωση που η πληρωμή δεν γίνεται έγκαιρα, τότε η οφειλή θα θεωρείται ληξιπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με τις νόμιμες προσαυξήσεις.
Σε περίπτωση μη πληρωμής των τροφείων για τρεις μήνες , η υπηρεσία θα προβαίνει στην
αυτεπάγγελτη διαγραφή του παιδιού από τη δύναμη του Παιδικού Σταθμού, ύστερα από έγγραφη ενημέρωση του γονέα.
Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις επανεγγραφής από γονείς που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους του προηγούμενου σχολικού έτους».
 Είναι εμφανές ότι με τη διαμόρφωση των παραπάνω ποσών επιβαρύνονται οικονομικά οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, και ειδικά σε τέτοιες δύσκολες περιόδους. Ενώ οι παραπάνω όροι μη επιβολής των τροφείων είναι εξοντωτικοί και απαράδεκτοι, ειδικά για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται σε πιο δεινή οικονομική κατάσταση.


Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καλούμε τους γονείς, τους εργαζόμενους, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να μην αποδεχτούν σαν δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς, να μην συμβιβαστούν με τη συντήρησή της. Να απαιτήσουν άμεση λύση. Να οργανώσουν την πάλη τους για να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά, για αποκλειστικά δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με μόνιμο προσωπικό.

Απαιτείται άμεσα:
ñΝα διεκδικηθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το ΕΣΠΑ και να διατεθούν στους Παιδικούς Σταθμούς για να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, για να μην μείνει κανένα παιδί έξω, για να στελεχωθούν οι Παιδικοί Σταθμοί με προσωπικό.
ñΚάλυψη όλων των αιτήσεων των παιδιών και αυτών που είναι εκτός κριτηρίων, κατάργηση των τροφείων και αλλαγή των απαράδεκτων κριτηρίων επιλογής των παιδιών.

ñΝα διατεθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ που έχουν έρθει στο Δήμο και που προορίζονται για άλλα προγράμματα (στην πλειοψηφία τους άσχετα με τις λαϊκές ανάγκες) προς τους Παιδικούς Σταθμούς.
ñΝα μην κλείσει κανένας Παιδικός Σταθμός, να δημιουργηθούν και νέοι.
ñΝα μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας στους Παιδικούς Σταθμούς.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας