Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Σχέδιο περιχαράκωσης και πολιτικής μοναξιάς

Tης Ντόρας Τσικαρδάνη*, από την σημερινή "Εφημερίδα των Συντακτών:
Στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, που μόλις τελείωσε, προτάθηκε και ψηφίστηκε μία απόφαση, που εμφανίζει ως πολιτικό σχέδιο την περιχαράκωση του κόμματος σε μέρος του κομματικού εαυτού συν κάποιους προνομιακούς συνομιλητές. Έναντι του απροϋπόθετου διαλόγου σε ανοιχτά πεδία, επιλέχθηκαν οι διμερείς σχέσεις και συμφωνίες σε κλειστά γραφεία. Η μοναξιά του κόμματος. Παράλληλα, με την επιλογή της πλειοψηφικής λίστας των εκλογών για την ΚΕ, που απέκλεισε το σύστημα σκέψης που τάσσεται με τον διάλογο με τους 58, επιχειρήθηκε η περιχαράκωση και των μελών του κόμματος σε αποδεκτούς και μη. Αντιλαμβάνομαι την πρωτιά σε ψήφους του απερχόμενου γραμματέα Σπύρου Λυκούδη ως κραυγαλέα αρνητική απάντηση στην επιχείρηση αυτή από το σώμα των συνέδρων.

Η επόμενη ημέρα, θέλοντας και μη, εμπεριέχει την προηγούμενη και οφείλει να απαντήσει και στις μεθεπόμενες. Η ΔΗΜΑΡ οφείλει να περπατήσει στους γνώριμους και να εφεύρει κι άλλους τόπους συνάντησης και διαλόγου, για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς. Οφείλει να είναι παρούσα και ενεργή, καθότι, η παρουσία και συμμετοχή της ενισχύει και εγγυάται, ενώ η απουσία της υπονομεύει την προσπάθεια. Ο διάλογος στο πλαίσιο των 58 και οι επερχόμενες ευρωεκλογές, όπως και οι αυτοδιοικητικές εκλογές δημιουργούν πεδία συνάντησης και παρέμβασης στην κοινωνία, όπου θα κριθούν πρόσωπα, απόψεις και πολιτικές προτάσεις.
Ας μην ξεχνάμε, ότι η κοινωνία είναι αυτή, που και τελικά θα κρίνει.
*Η Ντόρα Τσικαρδάνη είναι Μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κ Τσικαρδάνη προκαλεί εντύπωση το γεγονός οτι ασκείτε κριτική στην ηγεσία για περιχαράκωση. Προσπαθώ διαβάζοντας το κέιμενό σας να αντιληφθώ το περιεχόμενο και δυσκολεύομαι αν και έχω κάποιο επίδεδο μόρφωσης. Μήπως τελικά απευθύνεστε αποκλειστικά στον περιχαρακωμένο χώρο στον οποίο ασκείτε κριτική και οχι στο λαό όπως θα έπρεπε ; Ενα ακαταλαβίστικο κείμενο απο το λαό δεν μπορέι να απευθύνεται στο λαό. Συγνώμη για το σχόλιο αλλά αυτή την εικόνα εισπράτω.
φιλικά
ενας απλός ψηφοφόρος

Το Προφίλ μας