Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Όταν απουσιάζει η πολιτική για το περιβάλλον, γεμίζεις απόβλητα…


 του Παναγιώτη Πλιάτσιου, Πρωινός Λόγος
Μόλις χθες γράφαμε στη στήλη για τις μάλλον δυσοίωνες εκτιμήσεις των κοινοτικών αξιωματούχων στον τομέα της πολιτικής για το περιβάλλον, ως προς τις ενέργειες και την τήρηση των σχετικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, στο ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό θέμα: «Κοινή συνισταμένη των περισσότερων εκ των εισηγητών, αλλά και των μελών της εκεί ελληνικής αντιπροσωπείας, ήταν η αμφιβολία πως η Ελλάδα θα κατορθώσει τα επόμενα, δύσκολα χρόνια, να εκπληρώσει, έστω και μερικώς, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος.
Από τα θαλάσσια απόβλητα, μέχρι και την κατάργηση της…πλαστικής σακούλας, διέκρινες στις ομιλίες όλων έναν εμφανέστατο προβληματισμό για τη χώρα μας», σημειώναμε, με την προσθήκη πως «η οικονομική (και όχι μόνο) κρίση που βιώνει η Ελλάδα, την καθιστά από μόνη της μια ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση και στη συγκεκριμένη θεματολογία».
Πριν, λοιπόν, αλέκτωρ λαλήσει, χθες το απόγευμα έγινε γνωστό πως οι υπηρεσίες ελέγχου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ ) εντόπισαν στον ΧΥΤΑ Φυλής επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα, αναμεμειγμένα με οικιακά απορρίμματα! Σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, ανάμεσα στα οικιακά απόβλητα υπήρχαν σακούλες με νοσοκομειακά απορρίμματα (σύριγγες, γάζες, οροί κ.λπ.), τα οποία είχαν εναποτεθεί από δημοτικό απορριμματοφόρο και φέρονται να προέρχονται από νοσοκομείο της Αθήνας. Κατά την τοποθέτηση των αποβλήτων στον αποτεφρωτήρα, ανιχνεύτηκε ραδιενέργεια πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Ειδοποιήθηκαν οι επιθεωρητές της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και η Εισαγγελία. Το όχημα κατασχέθηκε, ο οδηγός συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο!
Και όλα αυτά στην Αθήνα, εν έτει 2013! Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, πραγματικά η χώρα μας ακόμη βρίσκεται έτη πίσω από ανάλογες περιβαλλοντικές πολιτικές της Δυτικής (και όχι μόνο) Ευρώπης! Με πολλές από τις απαιτούμενες δράσεις και ενέργειες να προσκρούουν συχνά είτε σε αντιδράσεις κατοίκων ή σε πάσης φύσεως συμφερόντων, είτε, φυσικά, σε μικροκομματικά παιχνίδια. Και, ασφαλώς, στην έλλειψη, επίσης συχνά πολιτικής βούλησης για πραγματικά, ριζικές και σύγχρονες λύσεις. Και σκεφτείτε μόνο πόσες άλλες περιπτώσεις σαν τη χθεσινή, με επικίνδυνα ιατρικά και άλλα απόβλητα δεν έχουν γίνει αντιληπτές. Είναι, πραγματικά, τρομακτικό…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

-Απίστευτο: Ενέκριναν 363.000 ευρώ για το «ανενεργό» γραφείο του Ευ. Βενιζέλου

Ερωτήματα και πληθώρα αποριών γεννά η έγκριση του τεράστιου αυτού κονδυλίου για το πολιτικό γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης

Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/382336/stohos-o-tomsen---kapoioi-zitoyn-aima-troikanoy#ixzz2ncZry0Sa

Το Προφίλ μας