Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ν. Υόρκη: Θαυμασμός ΟΗΕ, Ε.Ε. για το σθένος Καμίνη στην αντιμετώπιση της Χ.Α.

Το θαυμασμό τους για το σθένος που επέδειξε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής εξέφρασαν στον κ. Καμίνη κατά την παραμονή του στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο ειδικός εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη μεταναστευτική πολιτική, Peter Sutherland και η Επίτροπος Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, Cecilia Malmström.

Ο ειδικός εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη μεταναστευτική πολιτική, Peter Sutherland, στην παρέμβασή του εξήρε τη στάση του δημάρχου Αθηναίων απέναντι στη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας ότι «παρακολουθήσαμε με θαυμασμό το σθένος και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο κ. Καμίνης στο ζήτημα της αντιμετώπισης των ρατσιστικών ομάδων».
Η κυρία Malmström, τόνισε στον κ. Καμίνη ότι παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή και θαυμασμό το έργο του δήμου Αθηναίων στα ζητήματα κοινωνικής συνοχής και αντιμετώπισης των ρατσιστικών φαινομένων, ενώ συζήτησε με τον δήμαρχο Αθηναίων την κατάσταση στην Αθήνα και τις γενικότερες εξελίξεις στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε τη στρατηγική του δήμου για το μεταναστευτικό και την ανάπτυξη, ενώ σε ειδική συζήτηση για το ρόλο των πόλεων στη μεταναστευτική πολιτική και την Ανάπτυξη, μίλησε για τις πρωτοβουλίες του δήμου Αθηναίων σχετικά με την ενσωμάτωση των νομίμων μεταναστών, τη στήριξή τους με δομές και υπηρεσίες, καθώς επίσης στην αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τους μη νόμιμους μετανάστες.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην ίδρυση και λειτουργία για πρώτη φορά Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών από την πόλη της Αθήνας, στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες κοινότητες, στις συμβουλευτικές και νομικές υπηρεσίες προς τους μετανάστες, καθώς και στα προγράμματα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που συμβάλουν στην ομαλή ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας