Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Με παραλήπτη πρώην ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Παγιδευμένος φάκελος εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ

Έναν ύποπτο φάκελο, στο οποίο σημειώθηκε ανάφλεξη, εντόπισαν οι υπάλληλοι στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι το πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο φάκελος έπεσε την ώρα που μεταφερόταν, μαζί με άλλους, από υπαλλήλους των ΕΛΤΑ για τη διαλογή και σημειώθηκε ανάφλεξη, αλλά χωρίς να προκληθεί έκρηξη.


Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την αστυνομία, καθώς αντιλήφθηκαν ότι πιθανότατα πρόκειται για παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο.

Στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που εξουδετέρωσε τα εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το παγιδευμένο δέμα ήταν ένα ντοσιέ μέσα σε κίτρινο φάκελο, ενώ ο αυτοσχέδιο μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρίες, καλώδια, σύστημα πυροδότησης και άγνωστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη.

Ο μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτούς που είχαν σταλεί σε ίδιους φακέλους, ταχυδρομικώς, στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου του 2011 και στον Χάρη Καστανίδη όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», από την ιταλική οργάνωση FAI.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο φάκελος στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου φέρει αυτοκόλλητες ετικέτες που αναφέρουν ονομάτα αποστολέα και παραλήπτη. Ως αποστολέας φέρεται ιδιώτης, ενώ ως παραλήπτης πρώην γνωστός ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.

Έως αυτήν την ώρα ομάδα της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζει τις έρευνες.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας