Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης: όχι στα αντιλαϊκά μέτρα

Το επόμενο βήμα στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κάνει η κυβέρνηση, με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση:
Προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις, στέλνει μαζικά στην ανεργία γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο και τους δήμους και την ίδια στιγμή αφήνει το σύνολο των λαϊκών οικογενειών χωρίς τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες.

Φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, αυξήσεις στις πληρωμές όχι μόνο των ανασφάλιστων αλλά και των ασφαλισμένων, στερεί χιλιάδες γυναίκες από διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα, γιατρούς, νοσηλεία και μαιευτική περίθαλψη.
Καταργεί το αφορολόγητο όριο και τις όποιες εκπτώσεις φόρου για τα παιδιά, ενώ προβλέπει πως ο κατώτερος μισθός, με τον οποίο αμείβεται μεγάλο μέρος των γυναικών που καταφέρνουν να βρουν μια δουλειά, θα καθορίζεται με κριτήριο την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων.
Καμιά εργαζόμενη, άνεργη, καμιά μετανάστρια, καμιά μητέρα και νέα γυναίκα, δεν πρέπει να «υποδεχθεί» την νέα επίθεση με σταυρωμένα χέρια και σκυμμένο κεφάλι.
Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να πάρουμε τη θέση μας στον αγώνα, στην απεργία, στην οργάνωση της πάλης!
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να ετοιμαστούμε για τη δική μας αντεπίθεση.
Η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης καλεί τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία, την Τρίτη 16 Ιούλη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 το πρωί στον πεζόδρομο Κοζάνης

Κοζάνη, 15/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας