Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Αλαλούμ

Του Γιώργου Λακόπουλου
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε από τηλεοράσεως ότι ήδη το Μνημόνιο έχει καταγγελθεί από την… τρόικα, διότι δεν κατέβαλε ολόκληρη την προηγούμενη δόση! Σαν να λέμε ότι μπορούμε να κάνουμε και αγωγή στους δανειστές επειδή δεν είναι συνεπείς στις… πληρωμές τους! Και στην παρατήρηση ότι με τη συμφωνία του δανεισμού η Ελλάδα υπέγραψε για συγκεκριμένες υποχρεώσεις η απάντηση ήταν: «Δεν υπέγραψε η Ελλάδα, αλλά ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Παπαδήμος».
Αν δεν τρελαθούμε τώρα, δεν θα τρελαθούμε ποτέ. Από ποτέ οι υπογραφές μιας νόμιμης κυβέρνησης δεν δεσμεύουν τη χώρα, αλλά τα… πρόσωπα που υπογράφουν; Πώς είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα από πολιτικό κόμμα που φιλοδοξεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο;
Αν αρχίσουμε να λέμε σε όσους έχουν συνάψει συμβάσεις με την Ελλάδα ότι δεν είναι δεσμευτικές για τη χώρα, αποσταθεροποιούμε ακόμη περισσότερο τη διεθνή θέση της. Ή, το άλλο: η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις συμφωνίες της γιατί... δεν ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός. Και για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ δεν ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός. Μήπως να την καταγγείλουμε και αυτή ως παράνομη και αντιλαϊκή;
Στο αλαλούμ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνεισφέρει και ο επικεφαλής του όταν αποφαίνεται ότι το δόγμα «ανήκουμε στη Δύση» πάλιωσε και πρέπει να αλλάξει. Τώρα, πώς μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης μπορεί να μην ανήκει στη Δύση, μόνο ο ίδιος το ξέρει. Πάντως, το επιχείρημά του ότι «είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης, αλλά θεωρούμε ότι η Ευρώπη εκτείνεται από τα Ουράλια μέχρι τον Ατλαντικό», μάλλον συγχέει τη γεωγραφία με την πολιτική και την οικονομία.
Η ανάπτυξη σχέσεων με την εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης Ευρώπη είναι σωστή επιλογή. Αυτό όμως δεν αναιρεί τις υποχρεώσεις - και τα δικαιώματα φυσικά - της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση! Οπότε στον ΣΥΡΙΖΑ ή κοροϊδεύουν τον κόσμο ή θεωρούν λογικό να αντικαταστήσουμε την κοινοτική Ευρώπη με τους Ρώσους, τους Κινέζους ή όποιους άλλους.
Συμπέρασμα; Αν τα πάρουμε τοις μετρητοίς όλα αυτά, τότε θα ισχύσει και για τους Ελληνες αυτό που έλεγε ο Βίσμαρκ για τους Πολωνούς: «Δεν μπορείς να τους καταστρέψεις, αλλά αν τους δώσεις τη δύναμη θα καταστραφούν μόνοι τους».
ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:

"Να αγωνιστούμε για να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευαίσθητη πολύπαθη αυτή περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου."

Ο Τσίπρας τελικά είναι αρχηγός κόμματος ή κόμματος στα.. καλλιστεία; "Εύχομαι ειρήνη σε όλο τον κόσμο κτλ"

Ανώνυμος είπε...

η κυβερνηση ηταν νομιμη στα ΧΑΡΤΙΑ και ΜΟΝΟ - οπως αποδειχθηκε

Το Προφίλ μας