Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη του Γερμανού Ομοσπονδιακού Υφυπουργού Εργασίας στο ΕΒΕ Π.Ε. Κοζάνης.

Το Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης επισκέφθηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ο Γερμανός Ομοσπονδιακός Υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές αυτοδιοικητικές σχέσεις, κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, συνοδευόμενος από το επιτελείο του και από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακή Γεώργιο.

     Τους εκλεκτούς επισκέπτες υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ, κ. Κοσμίδης Δημήτριος, παρουσία μελών της Διοίκησης, αλλά και του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λάζαρου Μαλούτα.


Συγκεκριμένα ο Υπουργός ενημερώθηκε από τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για τους κύριους επιχειρηματικούς κλάδους του νομού, για τα προϊόντα που παράγονται στο Νομό και για τις επιχειρήσεις που έχουν εξωστρεφή  προσανατολισμό και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για θέματα ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών.

    Ο Υπουργός κ. Φούχτελ επεσήμανε πως το Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης είναι το πρώτο Επιμελητήριο που επισκέπτεται στην Ελλάδα και ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει σχετικά με την προώθηση Ελληνικών προϊόντων σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της Γερμανίας και τόνισε πως η Γερμανία είναι μια χώρα που ενδιαφέρεται για εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων. Επίσης έγινε αναλυτική ενημέρωση για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης επαγγελματιών στην Γερμανία.
 
     Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου δεσμεύτηκαν ότι θα υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών και απεδέχθησαν την πρόταση του κ. Φούχτελ για την δημιουργία μιας ομάδας από το Επιμελητήριο, η οποία θα επισκεφθεί την Γερμανία μέσα στους επόμενους μήνες προκειμένου να έχει επαφές με αντίστοιχους φορείς.

     Στη λήξη της συνάντησης ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κοσμίδης παρέδωσε στον κ. Υπουργό τοπικά προϊόντα ως αναμνηστικά δώρα της επίσκεψης του.  


ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας