Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης για τα υπέρογκα έξοδα και τα δείπνα: “Μη γινόμαστε μπακάληδες. Μια φορά θα έρθει ο Πατριάρχης…”!

Από το kozanimedia.gr
Στα υπέρογκα ποσά και τα δέείπνα τα οποία θα δοθούν προς τιμήν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου το διάστημα το οποίο θα παραμείνει στην μητροπολιτική περιφέρεια Κοζάνης και Σερβίων για τα εγκαίνια του Επισκοπείου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα και τις αποκαλύψεις δημοσιογράφων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

“Ευχαριστώ όλους όσους στέκονται με μια αρνητική διάσταση και διάθεση. Η εκκλησία πάντα εύχεται υπέρ των μισούντων και αγαπούντων. Στην ώρα της κρίσης, θα βρούμε τον θεό μπροστά μας” τόνισε αρχικά ο Μητροπολίτης.
Όταν ρωτήθηκε για τα χρήματα – δαπάνες φιλοξενίας, του Οικουμενικού Πατριάρχη, με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή, που αξίζουν τις 110.000 ευρώ. Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, επεσήμανε ότι τα χρήματα αυτά αφορούν και την επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου και στην Π.Ε. της Καστοριάς, όχι μόνο της Κοζάνης.
“Κάποια τραπέζια θα γίνουν, δεν θα γίνουν υπερβολές. Ο Πατριάρχης θα καταλήσει στο Επισκοπείο.  Η εκκλησία, και όλοι εκείνοι που βγάζουν το δηλητήριό τους αυτές τις ημέρες με τις πένες τους, είναι πάντα για τους φτωχούς”.
Αναφέρθηκε στο έργο της εκκλησίας, λέγοντας πως η μητρόπολη τρέφει οικογένειες, έχει φιλανθρωπικό έργο (προσφέρει κλινοσκεπάσματα και άλλο ρουχισμό σε συνανθρώπους). “Γιατί για αυτά δεν ακούγεται τίποτα; Γιατί οι κύριοι που τα λένε όλα αυτά δεν βγαίνουν να πουν κάποια στιγμή, στα blog που έχουν, και για το κοινωνικό έργο της μητρόπολης. Αυτοί έχουν δώσει ποτέ τίποτα; Μην ψάχνουμε να βρούμε ευκαιρίες να χύσουμε το δηλητήριο μας. Θα είμαστε τίμιοι και ωραίοι, θα κάνουμε καλή δημοσιογραφία, αν βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά και όχι ανάλογα με την ιδεολογία μας και τα κοσμοθεωρήματά μας. Έχουμε χορτάσει από αυτά. Δεν θα μας κάμψουν., και στον πατριάρχη μας θα φερθούμε ως πρέπει. Η εκκλησία θα σταθεί μέχρι να περάσουμε τη κρίση, δίπλα στον λαό της. ” σημείωσε.
Όταν ρωτήθηκε από το kozanimedia, για το εάν και κατά πόσο τα συγκεκριμένα γεύματα είναι προκλητικά, ο ίδιος απάντησε πως: «Εγώ δεν ξέρω τι τραπέζι θα κάνει ο Δήμαρχος, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, ο αντιπεριφερειάρχης. Εγώ ξέρω τι δείπνο θα κάνω εγώ. Μη θέλουμε και προσπαθούμε να υποτιμήσουμε αυτό που είναι ο έλληνας διαχρονικά, η φιλοξενία του και η ευγένειά του.
Η φιλοξενία είναι αρετή. Μη γινόμαστε μπακάληδες. Μια φορά θα έρθει ο πατριάρχης. Εκείνος δεν τα θέλει αυτά, αλλά εμείς είναι το θέμα τι κάνουμε…” απάντησε…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 320 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ. ΜΗΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΠΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥΣ Η΄ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ? Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΩΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΙΔΙΟΣ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΔΕΙΠΝΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΔΕ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΛΩΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΣΕΣ ΘΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΟΔΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοια απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία και τους παπάδες. Αν έκανε το έργο που λέει και συμμετείχε ενεργά στη βοήθεια στους ανθρώπους που υποφέρουν και έβλεπε τι πόνος υπάρχει και πόση διαφορά κάνουν τα 50 ευρώ το μήνα σε μία οικογένεια που πεινάει, θα εκτιμούσε και τα χρήματα και δε θα τα σκορπούσε για πολυτελή τραπεζώματα. Έχει προσκληθεί και η κουτσή Μαρία στα 5 γεύματα που θα δώσουν προς τιμήν του.
Και παρεμπιπτώντως, αν βρει κάποιος τον θεό μπροστά του θα είναι σίγουρα αυτός και το σινάφι του. Και τι θα του πούνε όταν ο χριστός δεν είχε δεύτερο χιτώνα κι αυτοί κουβαλάνε 100 κιλά χρυσάφι πάνω τους;;;;
Όσο για τα κουβαρνταλίκια και τα μπακαλίκια να τα κάνει από την τσέπη του όχι με τα λεφτά του κοσμάκη που ενισχύει με το υστέρημά του την εκκλησία για να κάνει έργο και όχι για να τραπεζώνει τους προύχοντες.
Για άλλη μια φορά οι δηλώσεις του είναι απαράδεκτες και προκλητικές με παντελή έλλειψη σεμνότητας και ταπεινότητας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ; 110 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΑ; ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΥΛΟ

Το Προφίλ μας