Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Εναλλακτική Δράση: Τιμούμε τον Πατριάρχη αρνούμαστε τις προκλήσεις

Αυτές τις μέρες η Δυτική Μακεδονία έχει την μεγάλη τιμή να υποδεχτεί τον ηγέτη της Ορθόδοξης εκκλησίας Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο !
Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της επίσκεψης ομόφωνα σαν περιφερειακό συμβούλιο αποφασίσαμε να αποδώσουμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τις τιμές και το σεβασμό που του πρέπει ! Και θα είμαστε εκεί για όλες αυτές τις διαδικασίες !

Όμως με έκπληξη και οργή μάθαμε ότι η ηγεσία της περιφέρειας αποφάσισε αντί για τιμές και σεβασμό στην ιερότητα και το θεσμό του οικουμενικού πατριάρχη να επιδοθεί σε ένα άνευ ορίων φαγοπότι δημοσίου χρήματος επ’ αφορμή αυτής της επίσκεψης !
Σε μια περίοδο που ο λαός στενάζει απ την ανεργία (28,5% κύριε περιφερειάρχη στην περιφέρειά μας η επίσημη) την ώρα που τα συσσίτια άπορων πολιτών καθημερινά αυξάνονται, την ώρα που η περιφέρεια αδυνατεί να στηρίξει κοινωνικές δομές που είναι αναγκαίες για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων όπως τα ΚΕΚ ΑΜΕΑ, την ώρα που χρειάζεται η στήριξη και η ανάπτυξη δικτύων αλληλεγγύης είναι αληθινή πρόκληση να δίνονται 110.000 ευρώ για γεύματα και δώρα και τηλεοπτική κάλυψη (αλήθεια τι σημαίνει 20.000 ευρώ για τηλεοπτική κάλυψη;)  Μια σπατάλη που θεωρούμε ότι ούτε ο ίδιος ο Πατριάρχης θα ενέκρινε σε τέτοιες εποχές εξαιρετικά δύσκολες για τον Ελληνικό λαό !

    Μας είναι αδύνατο να παρακολουθήσουμε αυτήν την τακτική της ηγεσίας της περιφέρειας την καταγγέλλουμε κι αφήνουμε τους πολίτες της Δ. Μακεδονίας να την κρίνουν ! 
Θα παραβρεθούμε και θα τιμήσουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη σ όλες τις διαδικασίες που αποφασίσαμε ως περιφερειακό συμβούλιο με τη σεμνότητα και τον σεβασμό που πρέπει.
Όμως αντιδρώντας σε όλη αυτή τη σπατάλη με αφορμή την ύψιστη αυτή επίσκεψη δηλώνουμε ότι δεν θα πάρουμε μέρος σε όλα αυτά τα γεύματα !

                                                                 
ΕΝAΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ για τη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας