Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Οικουμενικός Πατριάρχης: "Οι πνευματικοί οφείλουν να καταρτίζουν το λαό"

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από το romfea.gr
 Στη σύναξη κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης μίλησε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Να αναφερθεί ότι η σύναξη πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Χαρτοματσίδης.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η συμπεριφορά των κληρικών πρέπει να είναι αντάξια της σημερινής εποχής. Συγκεκριμένα προέτρεψε τους ιερείς να υποδεικνύουν στον λαό «τα άνω φρονεί, μη τα επί της γης» και να τον διδάσκουν να ζει τη ζωή εκείνη «ήτις κέπρυπται συν το Χριστώ εν τω Θεώ».



«Η σημερινή κρίσις συνδέεται ασφαλώς με την απομάκρυνσή μας από τον Κύριο, όχι όμως με την έννοια της τιμωρίας», σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στην κρίση. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Οι πνευματικοί οφείλουν να καταρτίζουν τον λαό και να διδάσκουν τη σωστή πνευματική ζωή».
Επίσης ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σημείωσε ότι «η Εκκλησίας μας είναι αγία και τελεία, όπως τέλειος και άγιος είναι ο αρχηγός και κεφαλή αυτής Ιησούς Χριστός». Κλείνοντας ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε: «Αν ζούμε ευαγγελικώς και θυσιαστικώς η ζωή μας θα είναι ζωντανή μαρτυρία του σταυρωθέντος λόγου του Θεού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας