Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Στα ... σκαλοπάτια του ΔΝΤ η Ισπανία, έτοιμη να «παραδοθεί»...

Εντολή να ετοιμαστεί να «σφιχταγκαλιάσει» την Ισπανία έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ευρωπαϊκό τμήμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τη θέση της χώρας, στον προθάλαμο του ΔΝΤ, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε η ίδια η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης.
Έτσι τουλάχιστον ερμήνευσαν πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές τη δήλωση που έκανε στην Ουάσιγκτον η Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, αφού προηγουμένως περιέγραψε σε δραματικούς τόνους την οικονομική κατάσταση της χώρας της: «Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης».

Τα λόγια της θεωρήθηκαν ως προάγγελος του ...μοιραίου. Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ η κυρία Σανταμαρία συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως επίσης και με τον αμερικάνο υπουργό Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.
Στην ίδια την Ισπανία, τα χρήματα ... εξαφανίζονται από τις τράπεζες με ρυθμούς ταχύτατους, καθώς οι καταθέτες είναι ανήσυχοι, έως και πανικόβλητοι, εξ αιτίας της οικτρής κατάστασης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και της μεγάλης αβεβαιότητας που περιβάλλει το μέλλον της χώρας.
Κάπως έτσι, δεν ηχούν πλέον υπερβολικές – κάθε άλλο- δραματικές δηλώσεις όπως αυτή που έκανε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, παρατηρώντας τα χρηματοκιβώτια των τραπεζών της χώρας του να...αδειάζουν: Ο κ. ντε Γκίντος προειδοποιεί ότι τούτη την ώρα στην Ισπανία και την Ιταλία κρίνεται η ίδια η μοίρα της Ευρωζώνης.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας