Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Δεν άδειασαν τα γυμνάσια Αγίου Χριστοφόρου και Γαλάτειας

της Μαίρης Κεσκιλίδου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Πέρασε τελικά η άποψη του Συλλόγου γονέων του γυμνασίου Αγίου Χριστοφόρου και έτσι όλος ο εξοπλισμός παραμένει στο σχολείο ενώ το ίδιο ισχύει και για το γυμνάσιο της Γαλάτειας, αφού στο ίδιο κτίριο συστεγάζεται και το δημοτικό σχολείο και θα πρέπει να εξυπηρετηθούν οι μαθητές του.
Το αίτημα των μελών του γυμνασίου Αγίου Χριστοφόρου διατυπώθηκε στην δημοτική επιτροπή παιδείας του Δήμου Εορδαίας και τα μέλη της ομόφωνα αποφάσισαν να γίνει αποδεκτό γιατί ο Σύλλογος μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και της εκπαίδευσης θα συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να λειτουργήσει ως παράρτημα.
Ο εξοπλισμός- θρανία, διαδραστικοί πίνακες, εποπτικό υλικό και άλλα- δεν θα μετακινηθεί από το υπάρχον κτίριο μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Όσο για τους γονείς των  μαθητών του γυμνασίου της Γαλάτειας ήδη αναζητούν διαμερίσματα στην Πτολεμαΐδα προς ενοικίαση αφού τα παιδιά τους θα μετακινηθούν προς το 5ο γυμνάσιο  αν και η αρχική απόφαση προέβλεπε συγχώνευση με το αντίστοιχο σχολείο Αναρράχης – Εμπορίου.
«Ήταν λάθος η απόφαση ορισμένων να κλείσει  το γυμνάσιο Αγίου Χριστοφόρου χωρίς προηγουμένως να ενημερωθούν και να διαπιστώσουν στη συνέχεια για το έργο που παράγεται εκεί. Έχει υλοποιηθεί πληθώρα προγραμμάτων και δράσεων από πλευράς των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα οι μαθητές να λαμβάνουν πολύτιμα εφόδια. Ας μην καταδικάζουμε ένα μικρό, σε αριθμό μαθητών σχολείο όταν η δουλειά που γίνεται εκεί είναι αξιοζήλευτη για πολλά, πολυπληθέστερα σχολεία. Βέβαια οι άμεσα υπεύθυνοι απαξιώνουν και απαξίωσαν την δυναμική στη μόρφωση και στην απόκτηση γνώσεων που προσφέρουν τα σχολεία αυτά και αποφεύγουν την οποιαδήποτε αναφορά», σημειώνει ο Γιάννης Ασπράγκαθος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του δήμου Εορδαίας.
Ζητούμενο στην περίπτωση του γυμνασίου Αγίου Χριστοφόρου είναι η αξιοποίηση του κτιρίου με τον αποτελεσματικότερο τρόπο κάτι που απασχολεί τον Δήμο Εορδαίας και φαίνεται ότι σχεδιάζει την φιλοξενία δραστηριοτήτων σχετικά με την εκπαίδευση και τους μαθητές με τον Γιάννη Ασπράγκαθο να κάνει λόγο για σκέψεις και προτάσεις που δεν είναι ανακοινώσιμες και άμεσα υλοποιήσιμες για να μην ρημάξουν τα κτίρια  και να υπάρχει κίνηση στις περιοχές αυτές. Επιπλέον και με δεδομένο ότι από την νέα σχολική χρονιά θα προκύψει οξύ στεγαστικό πρόβλημα στα σχολεία της Πτολεμαΐδας κρίνεται αναγκαίο κάποιες εκπαιδευτικές δράσεις να διεξάγονται σε κενά περιφερειακά κτίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας