Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Άνοιξαν τα διόδια του Πολυμύλου και κατέλαβαν το Τελωνείο Νίκης

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Μετατρέποντας την 48ωρη που έληξε χτες, σε απεργία διαρκείας, οι ταξιτζήδες κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην απελευθέρωση του επαγγέλματος.  Στο μεταξύ χτες μετά την κήρυξη της απεργίας διαρκείας στα ταξί όλης της χώρας, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης, δέχτηκε επιτέλους να συναντηθεί με την πανελλήνια ομοσπονδία ιδιοκτητών ταξί, αλλά δυστυχώς η συνάντηση ήταν άκαρπη. Βγαίνοντας οι συνδικαλιστές από την συνάντηση, δήλωσαν ότι «δεν αναστέλλεται ο αγώνας, συνεχίζουμε την απεργία διαρκείας». Αργά το απόγευμα επρόκειτο να συνεδριάσει η ομοσπονδία για το «τυπικό» μέρος της απόφασης, ενώ το βράδυ θα συνεδρίασαν οι κατά τόπους σύλλογοι για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων ανά νομό και περιφέρεια.
Στη Δυτική Μακεδονία οι κινητοποιήσεις προσέλαβαν περιφερειακό και διαπεριφερειακό χαρακτήρα, καθώς χτες περί τα 250 ταξί έφτασαν στον Πολύμυλο και στάθμευσαν εκατέρωθεν της Εγνατίας οδού στα διόδια. έφτασαν με τα ταξί στα διόδια του Πολυμύλου, τα οποία άνοιξαν για δύο ώρες. Συμμετείχαν ιδιοκτήτες ταξί από τους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών και Ημαθίας. Οι απεργοί άνοιξαν τα διόδια και η διέλευση των οδηγών γινόταν ελεύθερα στις 9-11 το πρωί. Στο μεταξύ προχτές τα ταξί της Φλώρινας έφτασαν μέχρι το Τελωνείο Νίκης, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα.
Στο μεταξύ, χτες βράδυ αναμένονταν να συνεδριάσει το δ.σ. του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Κοζάνης «Ο Άγιος Χριστόφορος», προκειμένου να καθορίσει τη στάση του στη βάση των αποφάσεων της ομοσπονδίας. Το ενδεχόμενο που ήταν ανοιχτό μέχρι το απόγευμα, ήταν η συμμετοχή των ταξιτζήδων του νομού Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας σε ένα συλλαλητήριο επιπέδου Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Τα συνδικαλιστικά όργανα ιδιοκτητών ταξί εξέταζαν το ενδεχόμενο κατάληψης του πρώην υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. «Σε κάθε περίπτωση θα κινηθούμε στο πλαίσιο των αποφάσεων και των κατευθύνσεων της ομοσπονδίας, αφού ο αγώνας του κλάδου είναι κοινός για όλη τη χώρα. Πάντως, δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα με τις κινητοποιήσεις μας σε άλλες κοινωνικές ομάδες, οπότε η όποια μορφή κινητοποίησης θα αποφασιστεί ακριβώς μ’ αυτή την λογική», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Κοζάνης «Ο Προφήτης Ηλίας», Αντώνης Γαλάνης.
Ενδεικτική των προθέσεων του κλάδου των ταξιτζήδων είναι η ανακοίνωση της ομοσπονδίας, που εκδόθηκε προχτές το απόγευμα, από την οποία προκύπτει ότι η απεργία δεν έχει ημερομηνία λήξης, καθώς επισημαίνεται: «Η 48ωρη προειδοποιητική απεργία συνεχίζεται επ’ αόριστον, αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό». Όμως και χτες μετά την συνάντηση με τον κ. Ραγκούση, δεν άλλαξε τίποτα, καθώς κρίθηκε άκαρπη, οπότε οι ταξιτζήδες συνεχίζουν στον αστερισμό της απεργίας διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας