Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η «χρεοκοπία» του Αντώνη Σαμαρά…

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου, www.kozanimedia.gr
Μιλώντας την Τρίτη στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως «Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας και αυτό ισχύει είτε για την ελεγχόμενη, την επιλεκτική και την περιορισμένη, ακόμη κι αν γίνεται αναφορά στον αγγλικό όρο selective default» επισημαίνοντας πως η εκφορά της και μόνο μπορεί να γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Ωραία, λοιπόν: Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της…ξορκίζουν ακόμη και την εκφορά της λέξης «χρεοκοπία».
Μάλλον, όμως, ξεχνούν πως τον Μάιο του 2010, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑΟΣ και η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφιζαν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση-μαμούθ των 11ο δις ευρώ ήταν εκείνοι που γλύτωσαν εν τοις πράγμασι την Ελλάδα από τη…χρεοκοπία!

Όχι, φυσικά, την… «επιλεκτική», αλλά την ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας! Με τα όποια λάθη και τις παραλείψεις που ακολούθησαν στην πορεία, αλλά και με μια απόφαση που τότε έδωσε το δικαίωμα στην Ελλάδα να αγωνίζεται ακόμη! Τότε, λοιπόν, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε απορρίψει το μνημόνιο, επιλέγοντας τη…χρεοκοπία, καθώς ουδέποτε ο ίδιος και το κόμμα του άρθρωσαν μια πειστική απάντηση για το πού ακριβώς θα έβρισκαν εκείνα τα 110 δις ευρώ, τα οποία ακόμη και σήμερα κρατούν ζωντανή τη χώρα!
Καλοί και…επικοινωνιακοί, λοιπόν, οι λεκτικοί «ακροβατισμοί» χάρην των δελτίων των…οχτώ και των μικροκομματικών εντυπώσεων, όμως είναι, τουλάχιστον, προκλητικό να «ξορκίζει» υποκριτικά την ίδια τη,..λέξη,  εκείνος που πριν από 13 μήνες με τη στάση του (εκ του ασφαλούς, καθώς γνώριζε πως την ευθύνη για το δάνειο αναλαμβάνει η κυβέρνηση) ουσιαστικά ψήφιζε «Όχι» στο μνημόνιο και «Ναι» στην ολοκληρωτική και καταστροφική χρεοκοπία! Αν μη τι άλλο, πρόκειται περί πολιτικής χρεοκοπίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη.Διάβασες σήμερα τό άρθρο τού real.gr, πού λέει ότι τόν Φεβρουάριο τού 2010, οί Ρώσοι μάς έδιναν δάνειο χαμηλότοκο, μέ πρώτη δόση 25 δίς;Ό δικός σου(ΓΑΠ) προτίμησε νά μήν τά πάρει τότε καί νά φτάσουμε στον Μάιο του 2010 νά μάς πάει δεμένους χειροπόδαρα στούς ¨κολλητούς¨ του(τρόικα), οί οποίοι είδαν αίμα καί έτρεξαν αμέσως, σάν τούς βρυκόλακες.Αυτή η κίνηση εσένα δέν σέ υποψιάζει;Καί μετά γιά τίς μαλ...ες τού Γιώργου, φταίει ό Σαμαράς καί ο οποιοσδήποτε Σαμαράς, πού δέν ψήφισαν τό μνημόνιο;Δηλαδή φταίνε πάντα οί άλλοι;Πιστεύω ότι ο ΓΑΠ, ή εσκεμμένα μάς οδήγησε εκεί,εξυπηρετώντας ίσως κάποια συμφέροντα, ή είναι τόσο ¨λίγος¨, πού δέν έβλεπε τήν καταστροφή πού ερχόταν.Ότι καί από τά δύο πάντως καί άν συμβαίνει, πιστεύεις ότι ό συγκεκριμένος πρωθυπουργός μπορεί νά σώσει τήν παρτίδα;Τότε μάλλον θά είσαι από τούς λίγους εναπομείναντες καί καλό θά ήταν νά μήν είσαι τόσο πολύ οπαδός τού συγκεκριμένου ΠΑΣΟΚ.Θά ήθελα νά κάνεις αμερόληπτη δημοσιογραφία γιά νά σέ θαυμάζω.

Ανώνυμος είπε...

αμερόληπτη???????? και δημοσιογραφία????????? απο εναν Π.Π (Πράσινο Παπαγάλο)

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Τόν Φεβρουάριο τού 2010 η Ρωσική ηγεσία ήταν η πρώτη που συνέστησε στον Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, να προσφύγει στο ΔΝΤ ως την μόνη λυση για την Ελλάδα.
Από πουθενά δεν προκύπτει ότι μας έδιναν χαμηλότοκα δάνεια όπως ισχυρίζεσαι φίλε 7:12

Στο ΔΝΤ στέλνει τον Παπανδρέου ο Μεντβέντεφ (16/2/2010)

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=72860

Ανώνυμος είπε...

κ.Τσολακιδη , διαβασες σωστα την παραπανω πληροφορια η μας λες τι λεει το παπαγαλακι της citypress.gr???Αν θες πιο χειροπιαστες αποδειξεις μπες στο defencenet.gr για να μαθεις κι εσυ τι αγριο δουλεμα επεσε απο τον Giorgos A. Papandreous στον ελληνικο λαο.Για το αν τον εστειλε ο Μεντβεντεφ στο Δ.Ν.Τ. , ισως και να ειναι αληθεια , γιατι ενω ο ΠΟΥΤΙΝ λιγο πολυ παρακαλουσε τον...ΓΑΠ για οικονομικη βοηθεια και συνεργασια για να αποφυγουμε την σκλαβια του Δ.Ν.Τ. , ο τρισκαταρατος , που αναθεμα την ωρα που ανελαβε , του ελεγε περι ανεμων και υδατων ,πρασινων αλογων και οικολογιας ,μη χεσω μεσα , γενικοτερα.Ε!!Ε!!ειναι να μην τον διαολοστειλει ο Πουτιν , αφου του εσπασε τα αρ.....α ο "λεφτα υπαρχουν"!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον πρώτο φίλο: Το άρθρο δεν είναι ρεπορτάζ. Είναι κομμάτι της δημοσιογραφίας και αυτό και σαφώς εμπεριέχει και υποκειμενικά κριτήρια. Άλλωστε, μπορείς να μου δείξεις καποιον δημοσιογράφο που γραφει άποψη και δεν είναι και υποκειμενικός;;;; Μιλαω για την αρθρογραφία και όχι το ρεπορτάζ πάντα, όπου εκεί μπορείς να κρίνεις εάν υπάρχει αμεροληψία ή όχι.
Επί της ουσίας: Τα περί "εσκεμμένων" δεν εχουν αιτιολογηθεί και ούτε πρόκειται ποτέ να αιτιολογηθούν. Και, φυσικά, τα περί δανείων από Ρώσους, Κινέζους και...εταιρίες για πετρέλαιο είναι για να γράφουμε καμία...ιστορία να περνά η ώρα. Εάν είναι έτσι, τότε γιατί Πορτογαλία και Ιρλανδία υπέγραψαν και εκείνοι μνημόνιο και δεν πήγαιναν σε...Κινέζους;;;;;;;
Ως προς τον ΓΑΠ; Δεν θα έλεγα πως μου εμπνέει και μεγάλη εμπιστοσύνη. Πιστεύω όμως πως έχει κάνει ό,τι μπορούσε. Λάθος, σωστά, αποτυχημένα, θα κριθεί και κρίνεται.

Π.Π.

Υ.Γ. Για τον έτερο...Καππαδόκη, τόσα χρόνια εδώ μέσα, αρχίσαμε να γνωριζόμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο.Σού είπα ότι αυτό είναι άρθρο στό real.gr χτές,από συνέντευξη ελληνορώσου διπλωμάτη.Καί μάλιστα ο Πούτιν είπε στόν διπλωμάτη μετά την συνάντησή του μέ τόν Παπανδρέου.¨Τί μού τόν έφερες αυτόν εδώ;Εγώ τού μιλάω γιά οικονομικές καί επιχειρηματικές σχέσεις καί αυτός μού λέει γιά τά οικολογικά τής χώρας του.Αυτά στό real.gr.Άν τό άρθρο λέει ψέματα, έ τότε σού λέω καί ¨γώ.

Ανώνυμος είπε...

τι να μας λεει αραγε ο ελληνορωσος -σημαντικο στελεχος του Πουτιν -Ιβαν Σαββιδης ,βουλευτης της κρατικης Δουμας και προεδρος της Ομοσπονδιας Ελληνικων Κοινοτητων της Ρωσιας ,για τον ....αντε να μην τον χαρακτηρισω πρωι πρωι , ΑΛΗΘΕΙΑ η ΨΕΜΑΤΑ????? Διαλεγετε και παιρνετε...Η ουσια ειναι οτι ενα σημαντικο προσωπο ειπε σημαντικα πραγματα δημοσιως.Τυχαιο;;;δε νομιζω!!!!!!

Το Προφίλ μας