Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Επιχειρήματα υπέρ της συνέχισης λειτουργίας των Γυμνασίων Λιβαδερού και Τρανοβάλτου


Ανοιχτή συνέλευση με θέμα την συγχώνευση των Γυμνασίων Λιβαδερού και Τρανοβάλτου πραγματοποιήθηκε στα Σέρβια στα πλαίσια της διαβούλευσης του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων παρουσία του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης Κοσμά Σαββιλωτίδη και του Σχολικού Συμβούλου Αθανασίου Παλαμά.
   Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων του Λιβαδερού και των Καμβουνίων, εκπαιδευτικοί, γονείς, οι αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας οι οποίοι με συγκεκριμένα επιχειρήματα τάχθηκαν κατά της συγχώνευσης των δύο σχολείων.

   Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού αναφέρθηκε στην πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής όπως αυτή έχει εκφραστεί στο σχετικό ψήφισμα του Δ.Σ. και στην επιστολή που έχει αποσταλεί από τον ίδιο στην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, θέση που συνάδει απόλυτα με την άποψη της τοπικής κοινωνίας που ζητά να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα Γυμνάσια Λιβαδερού και Τρανοβάλτου.
   Βάση της επιχειρηματολογίας του κ. Κωνσταντόπουλου αποτέλεσε η εγκύκλιος του υπουργείου προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που σχετίζεται με τα κριτήρια και την πρόταση που θα καταθέσουν στο υπουργείο για Συνενώσεις – Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012.
   Όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος η εγκύκλιος καλύπτει απόλυτα τις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών μονάδων στο Λιβαδερό και το Τρανόβαλτο.
   Σύμφωνα με την εγκύκλιο επιβεβαιώνονται οι ισχυροί λόγοι να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα δύο Γυμνάσια καθώς γίνεται αναφορά στις γεωγραφικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, τις χιλιομετρικές αποστάσεις, την εξέλιξη του μαθητικού δυναμικού αλλά και την βαρύτητα που έχει το σχολείο ως πυρήνας της κοινωνικοπολιτισμικής ανάπτυξης.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ai vres Δεν μας ανακοινώσατε ότι θα γινόταν τέτοια συνάντηση.

ai-vreS είπε...

Ναι, παράλειψή μας.

Ανώνυμος είπε...

oute o dimos to eixe anakoinosei...........

Ανώνυμος είπε...

giati, ti ine to aivres; grafeio typoy toy dimoy;
anethese o dimarhos tin protodimosieysi deltion typoy sto aivres; 3.36 giati milas gia to aivres kai den milas gia to site dimoy, poy afise o Kokolios.poy den ihe anakoinosi gia tin ekdilosi.
akoystike oti teleiose i symbasi poy ihe o dimosiografos, poy epilegei apo ton Kokolio kai gia 2 mines prosfere ypiresies kai sto neo dimarho. gia ayto den bgike deltio typoy.

Ανώνυμος είπε...

Τι σε νοιάζει εσένα γιατί ζητώ από το φίλο μου αι-βρες να με ενημερώσει; Εσύ αν ένας φίλος σου ξεχνούσε να σου πει κάτι δεν θα του έλεγες Γιατί ρε φίλε; Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και ευθύνη αν ξέχασε.

Ανώνυμος είπε...

καλως επραξε ο δημος. με κανενα τροπο να μην κλεισουν σχολεια. μια παρατηρηση ομως: πρεπει να παιρνουμε θεση "να μην κλεισει κανενα σχολειο πουθενα" οχι ειδικα στον τοπο μας. διοτι αυτο θα μας οδηγησει σε τοπικιστικες κοντρες-αποδεχομενοι οτι καποια θα κλεισουν_"να κλεισι το ταδε και οχι το δικο μας"

Ανώνυμος είπε...

Να σε ενημερώσει το Αιβρές.Αλλά οχι να είναι το γραφείο τύπου του δημάρχου.Πρωτα όλα τα δελτία στέλνονται εδω.δεν το βλέπεις.πως κατήντησε, ενας ολοκληρος δήμος, να μην εχει δική του φωνή γι δελτία τύπου και να στηρίζει την ενημέρωση για αποφάσεις του δημάρχου σε ενα μπλόγκ.Κατάντια.

ΑΚΠΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

Ανώνυμε 12:00 κάνε δυόμισυ τούμπες να ξαλάφρώσεις , γιατί μόνο έτσι θα σταματήσεις να λες ΜΑΚΑΚΙΕΣ.

Γιατί ΕΜΕΙΣ γουστάρουμε ενημέρωση ΜΟΝΟ από το AIVRES
Γιατί ΕΜΕΙΣ στηρίζουμε το AIVRES
Είμαστε μαζί σου AIVRES

Ανώνυμος είπε...

Να πας να πνιχτείς στο ποτάμι.αυτο είναι το καλύτερο που εχεις να κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίος διάλογος ποτλιτισμένος. Για τη ταμπακέρα φίλοι μου. Για τα σχολεία για το Γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αερίζονται τουλάχιστον έξη [6] δάσκαλοι και μας κοστίζει περίπου 300.000 ε καμιά λέξη ΔΗΜΑΡΧΕ τι προσφέρει στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς αυτό το γραφείο . Μπορεί κάποιος να μας απαντησει πρέπει να κλείσει και οχι γιατί ας μας εξηγησει ο προιστάμενος του Γραφείου το λόγο ύπαρξεις . να περιμένω δεν πιστεύω'

Ανώνυμος είπε...

10:51
Πολλές φορές το «όλοι» σημαίνει «δεν έχει ευθύνη ο ένας» ή σημαίνει και «κανένας». Και ειδικά όταν αυτό το «όλοι» είναι ανέξοδο για μας τι χάνουμε να το πούμε;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση παίρνω θέση για τα δικά μας σχολεία γιατί ξέρω τις ιδιαίτερες συνθήκες και δεν παίρνω θέση για τα σχολεία π.χ. της Κηφισιάς ή της Γλυφάδας γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει εκεί.

Ανώνυμος είπε...

<> ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ . ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ; ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ή ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ai-vres ΠΟΛΥ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ. ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΛΛΑ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ; ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

oti egine synanthsh mas lete.pote egine den tha mas peite:

Ανώνυμος είπε...

Τα θερμα συγχαρητηρια στους νεους αρχοντες,Μαυρογιαλουρους.Φαίνεται οτι οι συναντησεις με τον Στεργιου απεδοσαν τα μαλα.(Γιατι αλήθεια τον κατηγορούμε αφου και εμεις τα ιδια κάνουμε.Προφανώς αρχίσαμε να στρωνουμε το δρομο γιά την επομενη θητεια. Οσο για την ουσία της υπόθεσης, ε δεν εχει και τοση σημασια. Ποιός νοιάζεται γι αυτη.) Α, και κατι αλλο.Με τις δυσκολες καιρικές συνθηκες π'οσοι καθηγητες από το Βόλο και τη Λαρισα ανεβαινουν στο Λιβαδερο και ποσοι μένουν μονιμα τον χειμώνα στο Τρανόβαλτο. Κυριοι ενα μονο γυμνασιο στο Δημο για καλλιτερη εκπαιδευση.

Το Προφίλ μας