Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Μείωση στα Δημοτικά Τέλη για τις ευπαθείς ομάδες Πάγωμα σε όλες τις άλλες κατηγορίες


Η μείωση στα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αποφασίσθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων -  Βελβεντού κάτι που αποτέλεσε βασική προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου και του συνδυασμού Ενωτική Κίνηση Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.
Μετά και από εισήγηση του Δημάρχου ψηφίστηκε μείωση 50% στα τέλη ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης, μείωση που αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες, τα άτομα με αναπηρία καθώς και τους άπορους.
Η απόφαση για την μείωση των δημοτικών τελών έρχεται να ανακουφίσει σε σημαντικό βαθμό συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη βούληση της δημοτικής αρχής να στηρίξει με κάθε τρόπο τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.
   Ταυτόχρονα αποτελεί ένα τμήμα της συνολικής κοινωνικής πολιτικής που θα ακολουθήσει με μία σειρά δράσεων μέσα από τις δομές υγείας και πρόνοιας του δήμου καθώς και μέσα από άλλα κοινωνικά προγράμματα.
Παράλληλα στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να παγώσουν τα τιμολόγια των δημοτικών τελών παρά το γενικότερο κλίμα αυξήσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.
   «Είναι υποχρέωση του Δήμου να μεριμνά για την κοινωνική συνοχή» ανέφερε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού ενώ τόνισε ότι «στόχος είναι η μείωση και ο εξορθολογισμός των άσκοπων δαπανών, ώστε να μπορεί ο Δήμος να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του προς του δημότες χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα».

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

SYGXARHTHRIA KWNSTANTOPOYLE!APEDEIKSES PWS DEN EMEINES STA LOGIA,TETOIO DHMARXO 8ELAME STA SERVIA!

Ανώνυμος είπε...

epiteloys ta SERVIA vrhkane dhmarxo me logo,pygmh kai to kyriotero: eilikrineia kai mpesa.
mpravo VASILH KWNSTANTOPOYLE!

Ανώνυμος είπε...

MPRABO BASILH!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΣΙΛΗ!!!!!! ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ!!!!!!

ΑΚΠΠ(Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

ΕΜΕΙΣ το βροντοφωνάζουμε εδώ και καιρό

Δεν Μετανιώνουμε που:

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΒΑΣΙΛΗ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Και η προηγουμενη δημοτικη αρχη, ακολούθησε κοινωνική πολιτική, με μειώσεις στα τιμολόγια για τους άπορους και αδυνάτους.Μην το ξεχνάτε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά πέρα από την πλάκα ο Βασίλης είναι στο Δημαρχείο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
Περάστε ένα βράδυ από το Δημαρχείο και θα το διαπιστώσετε .
Βασίλη ο αγώνας είναι Μαραθώνιος δεν είναι Sprint.

Ανώνυμος είπε...

6:24
Δώσε μας λεπτομέρειες. Πότε έγινε αυτό, ποιά τιμολόγια μειώθηκαν και ποιές κοινωνικές ομάδες βοήθησε. Για να πούμε και κάτι θετικό για την προηγούμενη δημοτική αρχή, όχι τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Η προηγουμενη δημοτική αρχή πάντα ακούσε κοινωνική πολιτική, ήταν κοντά στους αδυνάτους.Ο ιδιος ο Κοκολιός μεριμνούσε για αυτό.Κοντά στον φτωχό και τον αδύνατο...

ai-vreS είπε...

Τόόόόόόόόόσο μεγάλη κοινωνική πολιτική ασκούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή που δεν την άφησαν να ξαναθέσει υποψηφιότητα....

Ανώνυμος είπε...

Ποιες τελικά είναι οι ευπαθείς ομάδες; Αυτές που δηλώνουν χαμηλό εισόδημα; Αυτοί που έχουν χαμηλό εισόδημα αλλά μεγάλη ακίνητη περιουσία, αυτές που ότι και να τους δώσεις το σπαταλούν; Ποιες είναι τελικά αυτές; Στό παρελθόν πήραν οικόπεδα αυτοί που είχαν, σπίτια κάποιοι πλούσιοι, αλλά και κάποιοι άλλοι που μόλις τα πήραν τα πούλησαν τα έφαγαν και πάλι δεν έχου τίποτα. Αυτοί είναι οι ευπαθείς;

Ανώνυμος είπε...

Και στο παρελθόν πολλοί ασκούσανε κοινωνική πολιτική με ξένα κόλλυβα. Θυμάμαι παλιά (π.Κ.) το Δημ, Συμβούλιο που λυπούνταν αυτούς που νοίκιαζαν τα Δημοτικά μαγαζιά και τους έβαζαν πολύ χαμηλό ενοίκιο ενώ την ίδια στιγμή οι άλλοι βιοπαλαιστές στα διπλανά μαγαζιά πλήρωναν στους ιδιώτες (που μπορεί να ήταν και μέλη του Δ.Σ.) πολλαπλάσιο ενοίκιο. Ζήτω η Λαϊκή πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Sigoura den mporoume na amfisvitoisoume tin apofasi tou dimarxou kai fisika tin epivrabeyoume, omos se me epoxi pou ta exoda exoune ayxi8ei katakorifa pos o Dimos 8a exasfalisi kapia stixiodes esoda? Basili leyta iparxoune ipe o arxigo sas kai enoouse tin simerini katastasi, den pisteyoume na parasirthis se tetia monopatia?

Χριστάκη Μαρία είπε...

Μπράβο πραγματικά στον Κωνσταντόπουλο!!Τέτοιες κινήσεις μόνο καλό κάνουν και τίποτα άλλο!!Μου φαίνεται οι δήμαρχοι της επαρχίας δίνουν το καλό παράδειγμα!!!Για να το δουνε και κάποοιοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που τα δημοτικα τέλη θα φτάσουν το ρεύμα σε λίγο!!!
Ελπίζω και εύχομαι τα Σέρβια μόνο καλά να βλέπουν από εδώ και πέρα και μακάρι οι ωραίες πρωτοβουλίες του δημάρχου να συνεχιστούν και να μας εκπλήσσει ευχάριστα!!!

Ανώνυμος είπε...

Η προηγούμενη Δημοτική αρχή είναι η πρώτη διδάξασα στην κοινωνική πολιτική και πάντοτε με τις αποφάσεις της, επαιρνε το μέρος των αδυνάτων και των βιοπαλαιστων. Ο ίδιος ο προηγούμενος Δήμαρχος Δημοσθένης Κοκολιός είναι ο πρωτεργάτης της κοινωνικής αυτής πολιτικής υπέρ των αδυνάτων.Πάντοτε μεριμνούσε για τους φτωχούς με μείωση στα τέλη ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας, ύδρευσης και αποχέτευσης, μείωση που αφορά τις πολύτεκνες οικογένειες, τα άτομα με αναπηρία καθώς και τους άπορους.
Η προσπάθεια ορισμένων να μειώσουν το κοινωνικό του έργο, είναι αποτυχία, γιατί ο πρώην Δήμαρχος διοίκησε μια πόλη με αυταπάρνηση, με εργασία όλο το 24ωρο και την έφερε σε τροχιά αναπτυξης.Είναι κάτι που αναγνώρισε και ο σημερινός Δήμαρχος, ο οποίος με την ανάληψη των καθηκόντων του, υπενθύμισε οτι υλοποιεί εργα και μελέτες εργων της προγενέστερης δημοτικής αρχής και εξύμνισε το εργο της.Αλλωστε οι πολιτικές σχέσεις των 2 ανδρών, πρώην και νυν δημάρχου είναι Αριστες και η συνεργασία τους πάντοτε ήταν αψογη και χρήσιμη.Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί κανείς απο την Νέα Δημοτική αρχή, δεν εχει διάθεση να ερευνήσει τα οικονομικά πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και είναι σαφές, οτι ποτέ δεν πρόκειται να κάνει αποκαλύψεις. Η δέσμευση προεκλογικά του νέου δημάρχου, οτι ολα στο Φώς για την προηγούμενη 8ετία, πάει περίπατο.Δεν πρόκειται να προβεί σε καμμία ερευνα για το παρελθόν, μια και αδυνατεί πολιτικά να το πράξει, με συνέπεια ποτέ ο κόσμος δεν θα γνωρίσει σε λεπτομέρειες τα οικονομικά μεγέθη της 8ετίας...
Δεν είναι μόνο, κάποιοι να λένε μπράβο συνέχεια στο νέο δήμαρχο, μπράβο σε ολα οσα κάνει...
Αλλά, ας του υπενθυμίσουν καποιοι, το νέο δήμαρχο, τι θα κάνει με την ερευνα του, που είναι στάσιμη, για το παρελθον στα οικονομικά
πεπραγμένα και πότε θα προβεί σε δημόσιες παρουσιάσεις...
Είναι κάτι, που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ...
λόγω της πολιτικής αδυναμίας του νέου σημάρχου, στο να κάνει την ενδελεχή αυτη ερευνα, που θα μείνει μόνο στα όνειρα κάποιων...

Ανώνυμος είπε...

Kostadopoule kala ta les, alla as mas pis pos 8a edopisis pies oikogenies einai oikonomika as8enesteres sta Servia kai pies politeknes oikogenies einai ftoxes, dioti iparxoune politeknes pou einai plousioteres tou basileos.


YG: Mexri kai o despotis adiliftike tin plani kai ekopse pola epidomata se di8en ftoxes oikogenies epifanon Servioton.

Ανώνυμος είπε...

De mou lete re mages, exo paratirisi to exis ka8imerina pou pao stin doulia mou stin Kozani. Ka8e proi sinado ton Kostadopoulo sta petrana na erxete me to Tzip tou Dimarxiou Servion, Diladi dioxame ton Kokolio kai tin skiloparea tou kai tora akoma den irthe o Kostadopoulos arxise na xreoni to dimo me benzines kai Service? Gia ligo na simazeytite.

Το Προφίλ μας