Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Η δημοκρατία χρειάζεται διάλογο...

του Ζήση Πιτσιάβα, από το kozanimedia.gr
Μιλάμε συνεχώς για δημοκρατία. Την χρησιμοποιούμε σχεδόν πάντα ειδικότερα σε πολιτικές συζητήσεις. Οι πολιτικοί μας την έχουν κάνει τη λέξη συχνότερη και από το «καλημέρα» ή από τα «γεια». Θετικό μπορεί να πει κάποιος. Ναι, αλλά πόσοι την υπηρετούν με τη στάση τους:;; Ιδού η απορία.
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε ανθρώπους που δεν δέχτηκαν το διάλογο. Πολιτικούς, υποψηφίους δημάρχους, περιφερειάρχες κλπ. Σήμερα η Άννα Νανοπούλου έκανε μια πρόταση- τομή για τα δεδομένα της περιοχής Διακαναλική τηλεμαχία με τον Λάζαρο Μαλούτα. Δεν είχα καμιά αμφιβολία για το αν δεχτεί ο Λάζος. Πριν τελειώσω τη σκέψη μου έφτανε στα δημοσιογραφικά γραφεία το επίσημο «ΝΑΙ». Άλλο επίπεδο. Άλλη κουλτούρα. Λάζος και Άννα είπαν «ΝΑΙ» σε όλους και σε όλα την προεκλογική περίοδο, όταν κλήθηκαν σε debate απ’ τα κανάλια της περιοχής, από δύο μάλιστα φορές. 

Ακόμα και την τελευταία μέρα της επίσημης προεκλογικής περιόδου πήγαν στο TOP;;; και συζήτησαν για περίπου 2 ώρες σε ζωντανή εκπομπή. Γιατί να έχουν πρόβλημα να το κάνουν και τώρα
Έγραφα προχθές πως οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν. Στην εποχή της απαξίωσης των πολιτικών, των συγκεντρώσεων, της πολιτικής γενικότερα, το μόνο ίσως που έμεινε είναι μια πολιτισμένη συζήτηση ανάμεσα σε αυτούς που ζητούν να αναλάβουν τις τύχες του τόπου μας.
Κάποιοι επιλέγουν το δρόμο του μονόλογου. Το δρόμο της σιωπής. Προτιμούν να ανεβαίνουν σε εξέδρες και να μιλούν χωρίς να τους ρωτάει κανείς για τίποτα. Στην Πτολεμαΐδα αυτή η τακτική ακολουθήθηκε συνεχώς από το νυν δήμαρχο, που ουδέποτε δέχτηκε διάλογο με συνυποψήφιους του.
Στα Σέρβια πρόσφατα είχαμε τη μια αρνητική απάντηση μετά την άλλη από συγκεκριμένους υποψηφίους.  
Στο Βόιο τα ίδια. Στην Περιφέρεια έγιναν debate αλλά όχι τις κρίσιμες μέρες.
Ας ελπίσουμε το παράδειγμα του Λάζου και της Άννας να ακολουθηθεί απ’ όλους, και ειδικότερα από Παπαϊορδανίδη και Δακή, με τον πρώτο να μαθαίνω ήδη πως απέστειλε σχετική πρόταση στα τηλεοπτικά δίκτυα της περιοχής.
Τη δημοκρατία δεν πρέπει απλά να την ευαγγελίζεσαι αλλά να την υπηρετείς…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω...καλά έπαθα την πλάκα μου.......................

Το Προφίλ μας