Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών


Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ανέδειξαν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που στήριξε το ΚΚΕ, σε ανερχόμενη δύναμη. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά. Διευρύνθηκε ο αριθμός εκείνων που κρίνουν θετικά εκτιμήσεις και θέσεις του ΚΚΕ, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την εναλλακτική πολιτική μας πρόταση, που αναγνωρίζουν τον αγωνιστικό πολιτικό ρόλο και τη συμβολή του Κόμματος.
Η Επιτροπή Περιοχής Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ ευχαριστεί και χαιρετίζει όλους εκείνους και εκείνες που έδωσαν για πρώτη φορά ψήφο στα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ, που αναμετρήθηκαν και άντεξαν τα φοβικά διλήμματα, τους προκλητικούς εκβιασμούς και τα καμουφλαρισμένα ψηφοδέλτια. Η σημαντική αύξηση των ψήφων μάς γεμίζει νέες ευθύνες, υποχρεώσεις. Κατανοούμε ότι μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και διάθεση για αγώνα ευρύτερων λαϊκών μαζών που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, που ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαιτέρες δικές τους απόψεις.
Η αύξηση της δύναμης του ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές, στην Περιφέρεια και στους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, περικλείει σημαντική δυναμική, σηματοδοτεί μια νέα πορεία συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίον της πολιτικής που, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, οδήγησε στην επιδείνωση της ζωής του λαού, συνέβαλε στην όξυνση της κρίσης και οδήγησε στην σύναψη του βάρβαρου Μνημονίου που θα έχει διάρκεια και στη φάση της κρίσης και στη φάση της ανάκαμψης, όταν αυτή έλθει που έτσι και αλλιώς θα είναι αναιμική και θα την διαδεχθεί νέο κύμα κρίσης.
Η καταδίκη του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και αδιαμφισβήτητη. Το ΠΑΣΟΚ υπέστη σημαντική μείωση των δυνάμεών του χάνοντας στη Δυτική Μακεδονία 4.049 ψήφους και ποσοστό -3%, ενώ και η ΝΔ έχασε επίσης 5.308 ψήφους και δεν μπόρεσε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι αποτελεί δύναμη φιλολαϊκής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, παρά τον ελιγμό της να προβάλλει τον δήθεν αντιμνημονιακό της χαρακτήρα.
 Ένα μεγάλο μέρος της αξιοσημείωτης αποχής εκφράζει λαϊκή δυσαρέσκεια και καταδίκη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Η αποχή αντανακλά επίσης, σε σημαντικό βαθμό, καταδίκη και απέχθεια απέναντι στα φοβικά και εκβιαστικά διλήμματα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα και παράλληλα έχει σχετικά μεγαλύτερο πολιτικό βάθος σε σύγκριση με το αντίστοιχο φαινόμενο των ευρωεκλογών. Εκφράζει θετικές διεργασίες, που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, για απεγκλωβισμό από τα αστικά κόμματα και τη λογική της διαχείρισης της κρίσης του συστήματος.
Ένα μέρος της αποχής, ιδιαίτερα ανάμεσα σε λαϊκές μάζες που δεν έχουν πάρει μέρος στους αγώνες, σε νέες ηλικίες, είναι αποτέλεσμα της επίδρασης της συστηματικής προπαγάνδας και συκοφάντησης του οργανωμένου αγώνα, της ταξικής πάλης, της καλλιέργειας με διάφορους τρόπους και μέσα ατομισμού, αναζήτησης ατομικής λύσης στα οξυμμένα προβλήματα.
Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και όσο εξαρτάται από αυτό για να συμβάλλει ώστε να κατανοηθεί ευρύτερα ότι η αποχή δεν αποτελεί όπλο πίεσης απέναντι στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Αντίθετα μειώνει τη δυνατότητα που διαγράφεται σήμερα, να γίνουν ταχύτερα βήματα, σε όσο το δυνατό πιο σύντομο χρονικό διάστημα, προς την ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού που βασικό κορμό έχει τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν ενεργό μέρος στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, στον ιμπεριαλισμό, να συναντηθούν με το ΚΚΕ, να συσπειρωθούν σε γραμμή αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής.
Ο εργαζόμενος λαός θα αντιμετωπίσει άμεσα ένα νέο κύμα αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, νέο κύμα αυταρχισμού, καθώς η κρίση θα οξυνθεί, τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στην Ευρώπη. Θα αντιμετωπίσει τη σχεδιαζόμενη συνδιαχείριση στο Αιγαίο, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην περιοχή.
Απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη θα επιδιώξουμε, με όλους όσους συναντηθήκαμε και με όσους θα συναντηθούμε στην πορεία, να αντιτάξουμε ένα πιο ισχυρό ριζοσπαστικό λαϊκό ρεύμα, ικανό να βάλει εμπόδια στα χειρότερα, να ανοίξει το δρόμο στην εναλλακτική πολιτική πρόταση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.
Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, σε αντίθεση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε ριζική αντίθεση με τη βαρβαρότητα του Μνημονίου, τις επιλογές του ΔΝΤ και της ΕΕ με στόχο την επιβολή ενός μνημονίου διαρκείας, πρέπει να εκφραστεί και να διευρυνθεί και στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
Καμιά ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ στο δεύτερο γύρο. Ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ θέλουν και μπορούν να αλλάξουν. Επομένως, ο απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα είναι το καλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες.
Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών πρέπει να σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα, μια νέα αρχή για την ανασύνταξη του κινήματος, την αντεπίθεση, για αυτό η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συνιστά ΛΕΥΚΟ ή ΑΚΥΡΟ στους υποψηφίους των κομμάτων αυτών στους δήμους και στην Περιφέρεια. Ακόμη πιο δυναμικά να καταψηφιστούν οι εκπρόσωποι της αντιλαϊκής πολιτικής.
Κοζάνη, 09/11/2010

2 σχόλια:

ΑΚΠΠ (Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών πέρα από το Ποτάμι) είπε...

ΜΑΚΑΡΙ να μπορούσαμε να σας ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ

ΕΝΑΣ από τους ΔΥΟ είτε το θέλετε είτε όχι.
Αν θέλετε να είστε ΣΟΒΑΡΟΙ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ
άτομα πρέπει να επιλέξετε.
Θέλετε την ΠΡΟΟΔΟ ή ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ?
Πάρετε ΘΕΣΗ !!!!!
Φερθείτε ΥΠΕΥΘΥΝΑ έστω για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ .
ΣΩΣΤΕ το μέλλον των ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ αλλά και της ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

γιατί ένας από τους 2??? ο λαός εκφράστηκε και είπε: 44% στον Κωνσταντόπουλο, 26% Μακρυγιάννης, 22% Παπαδόπουλο και 8% Τσίγκα. Οπότε να σχηματιστεί το Δ.Σ. του δήμου με τις συγκεκριμένες αναλογίες και όχι να καλούμαστε ξανά σε δεύτερες εκλογές για να ενισχύεται ο πρώτος συνδυασμός με τα 3/5 των εδρών. αυτό στην πράξη αποτελεί αλλοίωση των αποτελεσμάτων...

Το Προφίλ μας