Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ανεμολόγιο (Ο Δακής, η ΔΕΗ και η ... τρόικα)

Κορυφαίο ! από το Newsinnews.gr
* Όχι που θα τους χάριζε. Με το που έμαθε ο Νομάρχης Κοζάνης και άρτι εκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής πως η τρόικα πιέζει την Κυβέρνηση να εκχωρήσει το 40% των μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, συγκάλεσε έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

* Εξέλιξη την οποία είναι αλήθεια πως δεν περίμεναν οι της τρόικας και αιφνιδιάστηκαν καθώς γνωρίζουν ότι με την παρέμβαση του αυτή ο Νομάρχης Κοζάνης μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και να τους χαλάσει τα σχέδια.
* Για παράδειγμα, αν αποφασίσει να παραμείνει στη «σκληρή γραμμή απέναντι στη ΔΕΗ», τακτική την οποία τηρεί απαρεγκλίτως τον τελευταίο χρόνο (σ. σ. για τη στάση που τηρούσε πριν δεν γνωρίζουμε τίποτα καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία…), τότε τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα για την τρόικα και την Κυβέρνηση.
* Διότι φαντάζεστε τον κ. Δακή να εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες με βλέμμα αυστηρό, γεμάτο όμως νοήματα, και ύφος άτεγκτο που δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν σηκώνει κουβέντα, απειλώντας: «Η κρατάτε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, ή θα κρατήσω για δύο λεπτά την αναπνοή μου»!

* Η παραπάνω είναι η ήπια εκδοχή καθώς υπάρχει και η πιο ακραία. Να υιοθετήσει ο κ. Δακής τη «γραμμή Παντελή Καραλευθέρη» περί αντεθνικής στάσης της Κυβέρνησης στο ζήτημα της ενέργειας και δη της ΔΕΗ, οπότε ο τρόπος της αντίδρασης του πλέον είναι μονόδρομος. Φοράει παραδοσιακή ενδυμασία, τύπου Μακεδονομάχου, και αφού περάσει χιαστί στο στήθος τα φυσεκλίκια- επιχειρήματα του και δίνει εντολή στο Γιώργο Σβώλη, υπεύθυνο κινητοποιήσεων και εν γένει εορταστικών εκδηλώσεων, «Γιώργο, τα άργανα…».
* Πράξη απολύτως λογική διότι όπως έχουμε διδαχθεί και από τον καλό ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο καμιά μεγάλη στιγμή του γένους δεν ξεκίνησε χωρίς να ηχήσει πρώτα το κλαρίνο.
* Φυσικά, για να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο γεγονός, είναι καλό να πάρει το μικρόφωνο ο κ. Σβώλης προκειμένου να ερμηνεύσει με το γνωστό απαράμιλλο προσωπικό του στυλ το τοπικό εθνικό τραγούδι «Εβγάτε αγόρια μ΄ στο χορό…» και ύστερα ο κ. Δακής να επιβιβαστεί στο μαύρο άτι του, τύπου BMW, και να ξεκινήσει τη μεγάλη κάθοδο του προς την Αθήνα…
* Στο δρόμο, για να μην αισθάνεται μόνος, μπορεί να συναντηθεί με το άλλο γνήσιο τέκνο της Μακεδονικής γης, το Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ντυμένο με τη στολή του Ζορό, την κινητοποίηση του οποίου μπορεί να αναλάβει προσωπικά ο κ. Καραλευθέρης.
* Μετά απ΄ όλα αυτά αν η τρόικα δεν τραπεί σε φυγή, ε, τι να πούμε… Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.....
γιατί......
ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ?????

Ανώνυμος είπε...

ALITHIA AYTOS POU APOMAGNITOFONEI TA NOMARXIAKA SYMBOULIA PAIRNEI GIA KATHE APOMAGNITIFONHSH 2500 EVRO KATHE FORA KAI EXEI DIAFHMISTIKO GRAFEIO 10 METRA PIO KATO APO THN NOMARXIA?

AN EINAI ALITHIA AISXOSSSSSSS

Το Προφίλ μας