Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη Λάζαρου Λωτίδη στο ΛΚΔΜ


Το διοικητήριο του Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ» κ. Λάζαρος Λωτίδης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. 

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τη διευθύντρια του ΛΚΔΜ κα. Όλγα Κουρίδου, με στελέχη και εργαζόμενους της επιχείρησης όπου τέθηκαν επί τάπητος τα κορυφαία ζητήματα που αφορούν την περιοχή και θα απασχολήσουν τη νέα δημοτική αρχή αλλά και τη σχέση της ΔΕΗ με την τοπική κοινωνία.
Ο κ. Λωτίδης ενημερώθηκε για την πορεία της μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής και της επέκτασης του ορυχείου, ενώ συζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών μετεγκατάστασης σε συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή.
Κορυφαίας σημασίας εξελίξεις για την αναπτυξιακή προοπτική του νέου δήμου Εορδαίας, για την τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας αποτελούν η κατασκευή της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα V καθώς και του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στις αποθέσεις της ΔΕΗ, μέσα από την ανάπτυξη συνεργιών, την προώθηση της συνεργασίας των τοπικών επιχειρήσεων με τη ΔΕΗ και την αξιοποίηση του επιστημονικού, τεχνικού και εργατικού δυναμικού της περιοχής.
Ταυτόχρονα συζητήθηκε η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμαμτος σε συνεργασία με τη ΔΕΗ για την προετοιμασία και μετάβαση της περιοχής στη μεταλιγνιτική περίοδο ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στις δραστηριότητες της ΔΕΗ αλλά και στην ανάπτυξη ενός μόνιμου μηχανισμού για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση περιβαλλοντικών επεισοδίων.

Το Γραφείο Τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας